ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Ουάσινγκτον με πέντε νεκρούς

Πέντε νεκροί και ένας τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του περιστατικού με πυρά που σημειώθηκε το βράδυ Παρασκευής σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, και ένας ύποπτος διαφεύγει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19.30 το απόγευμα (τοπική ώρα Παρασκευής, 6.30 το πρωί ώρα Ελλάδας Σαββάτου) στο εμπορικό κέντρο του Μπέρλινγκτον που βρίσκεται περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ, ανακοίνωσε ο Μαρκ Φράνσις, εκπρόσωπος της Τροχαίας της πολιτείας με μήνυμά του στο Twitter. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο δίκτυο KΟMO News ότι ο σκοπευτής εισχώρησε μέσα σε ένα μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας Μacy’s και άνοιξε πυρ.

Οι πυροβολισμοί που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων γυναικών και ενός άνδρα, αλλά και τον τραυματισμό ακόμη ενός άνδρα.

cache_846x3000_analog_medium_115610_4194395

Ο ύποπτος είναι “ένας ισπανόφωνος άνδρας που φορούσε γκρι ρούχα”, ανέφερε ο Μαρκ Φράνσις, εκπρόσωπος της τροχαίας της πολιτείας σε μήνυμά του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ύποπτος εθεάθη για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός σε αυτοκινητόδρομο που περνά κοντά από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον, μια πόλη μεταξύ του Σιάτλ και των καναδικών συνόρων.

cache_846x3000_analog_medium_115611_323420

“Αναζητούμε τον ύποπτο και στοιχεία”, πρόσθεσε ο Φράνσις, ο οποίος ανάρτησε τη φωτογραφία του υπόπτου. “Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι”, ανέφερε. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών εισήλθαν στο εμπορικό κέντρο υπό αστυνομική προστασία για την περίθαλψη των τραυματιών, διευκρίνισε.

Η τροχαία της πολιτείας Ουάσινγκτον ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό στο Μπέρλινγκτον έχει σχέση τρομοκρατία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact