ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Το 2017 θα αφήσει θετικό αποτέλεσμα

«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη περισσότερο για να ακούσουμε παρά να μιλήσουμε»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται και οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδης, οι οποίοι παρίστανται στην ενημερωτική συζήτηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ).

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Σε δηλώσεις του ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι «οι φόροι είναι περίπου 2,5 δισ. σε 55 περίπου έσοδα και δαπάνες. Είναι ένα σύνολο φόρων το οποίο έχει σκορπίσει σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτή η επίπτωση αυτής της λογικής είναι πολύ μικρότερο από μία άλλη με την οποία είχαμε υψηλούς φόρους σε συγκεκριμένους κλάδους προϊόντα η υπηρεσίες. Υπάρχουν φόροι, αλλά έχουμε και ένα προϋπολογισμό, ο οποίος δίνει 750 εκατ. Παραπάνω δαπάνες και αυτές οι δαπάνες γυρίζουν στον κόσμο».

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει όσο το δυνατό γρηγορότερα, «αλλά καταλαβαίνετε ότι όταν συμμετέχουν δύο σε μια διαδικασία συζήτησης δεν μπορεί μόνο ο ένας να εκβιάσει αυτές τις ταχύτητες όταν ο άλλος δεν θέλει να επηρεάσει αυτές τις ταχύτητες».

«Το 2017 σύμφωνα και με τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις που υπάρχουν θα είναι μια χρονιά που θα αφήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ήρθαμε εδώ περισσότερο για να ακούσουμε παρά να μιλήσουμε. Εκείνο που χρειάζεται είναι να ακούσουμε προβλήματα τα οποία έχουν κατά νου», σημείωσε ο κ. Μάρδας.

Από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτίδης επισήμανε πως «εφτά χρόνια μετά από όλες αυτές τις πολιτικές των μνημονίων και των ναρκών, που διαμορφώθηκαν εξαιτίας αυτών των πολιτικών στη χώρα δυστυχώς φαίνεται να μην έχουμε καταλάβει ποιος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης τους και για αυτό χρειάζεται επειγόντως εθνική στρατηγική και εθνική ομοψυχία και ένα άλλο σχέδιο, το οποίο θα δώσει απάντηση».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι δεν θα βιώσουμε την ίδια διαδικασία του 2015. Αυτή η αξιολόγηση ήταν να κλείσει μήνες πίσω».

 

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact