ΚΟΣΜΟΣ

Mαρτυρίες – Σοκ για τις φυλακές της Βόρειας Κορέας

Οι φυλακές στη Β.Κορέα είναι βγαλμένες απο ταινία τρόμου…

Η Βόρεια Κορέα μοιάζει με ένα κράτος που έχει ξεπηδήσει από μία ταινία τρόμου, καθώς οι θηριωδίες και τα βασανιστήρια που υφίστανται οι κρατούμενοι στις φυλακές της είναι κάτι που δε χωρά, με τίποτα, ο ανθρώπινος νους.

Η υπόθεση του νεαρού Αμερικανού φοιτητή, που πέθανε, αφού βρισκόταν σε κώμα μετά από 18 μήνες κράτηση στη Βόρεια Κορέα, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στη χώρα.

Οι κρατούμενοι λιμοκτονούν, καθώς για πολλές μέρες μένουν χωρίς φαγητό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να φάνε αρουραίους και βατράχια προκειμένου να επιβιώσουν.

Η καταναγκαστική εργασία ισούται με ένα ακόμη φρικαλέο βασανιστήριο, καθώς οι ίδιοι οι κρατούμενοι υποχρεώνονται να εργάζονται για πάνω από 12 ώρες την ημέρα.

Υπολογίζεται ότι 200.000 θύματα της δεσποτικής κυριαρχίας του Κιμ Γιονγκ Ουν αναγκάζονται να ζήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες πλήρους αθλιότητας.

Οι φυλακές προστατεύονται από φρουρούς εξοπλισμένους με αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Οι κρατούμενοι στερούνται ακόμα και το νερό ή την τροφή, ενώ η στέρηση ύπνου, οι ξυλοδαρμοί με σιδερένιες ράβδους και γενικώς οι φριχτοί βασανισμοί αποτελούν ρουτίνα.
Οι κρατούμενοι επιτρέπεται να έχουν μόνο μία αλλαξιά ρούχων, ενώ δεν επιτρέπεται να έχουν σαπούνια, κάλτσες, εσώρουχα ή σερβιέτες. Πολλοί πεθαίνουν πάνω σε κουρέλια, βρώμικοι και άρρωστοι…
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικογένειες των κρατουμένων θεωρούνται και αυτές ένοχες και έτσι οι α΄ βαθμού συγγενείς στέλνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης – το Hoeryong – γνωστό ως “Camp 22” έκλεισε το 2012 μετά την αυτοχειρία ενός φύλακα, αλλά σ’ αυτό το στρατόπεδο σημειώθηκαν ακραίες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αναφορές για φρικαλέα βασανιστήρια ακόμα και ιατρικά πειράματα σε ανθρώπους.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact