ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα Improv Comedy στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Θες να γίνεις πιο αυθόρμητος; Θες να μπορείς να δημιουργείς χαρακτήρες και ιστορίες από το μηδέν; Θέλεις να μπορείς να είσαι οκ με την αποτυχία και να παίρνεις περισσότερα ρίσκα; Μήπως απλά θέλεις να περάσεις καλά και να διασκεδάσεις μαζί με παρέα; Αν ναι, τότε καλώς ήρθες στο μάθημα αυτοσχεδιαστικού θεάτρου improv comedy!

Τι ακριβώς όμως είναι ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός improv comedy; Είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης στην οποία όλα δημιουργούνται στην στιγμή χωρίς να υπάρχει κάποιο σενάριο ή γενικότερα κάτι προκαθορισμένο. Οι χαρακτήρες, η πλοκή, οι διάλογοι, ακόμα και μια ολόκληρη παράσταση δημιουργούνται από το μηδέν, με βάση τη φαντασία των αυτοσχεδιαστών αλλά και με εμπνεύσεις και ιδέες από το κοινό.

Το improv είναι κάτι αυθόρμητο, κάτι που βασίζεται πάρα πολύ στο να μη μας νοιάζει η αποτυχία, να μη φοβόμαστε να παίρνουμε ρίσκα αλλά και στο να εμπιστευόμαστε την πρώτη μας έμπνευση, την πρώτη μας σκέψη (η οποία στο 110% των περιπτώσεων είναι και η καλύτερη).

Το improv comedy είναι επίσης κάτι διασκεδαστικό και κεφάτο. Πρώτος μας στόχος σε κάθε μάθημα είναι το να περνάμε καλά και να γελάμε. Αλλά όπως κάθε σπουδαίο πράγμα, έτσι και στον αυτοσχεδιασμό, πρέπει να το ζήσεις από μέσα για να το καταλάβεις. Μέσα από τα μαθήματα θα πάρεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορείς μετά με ασφάλεια να πεις «Ξέρω και μπορώ να αυτοσχεδιάσω!! Γιούπι!!».

Τα μαθήματα διεξάγονται από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο 18.00 – 21.00 (υπάρχει ενδιάμεσο διάλειμμα 15 λεπτών).

Ο χώρος διεξαγωγής είναι στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, Αγίων Ασωμάτων 6,Θησείο, Αθήνα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211-8009838.
Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ενός μόνο μαθήματος ή ολόκληρου του μήνα.
Κόστος μαθήματος: 15 ευρώ.
Κόστος μήνα: 50 ευρώ.

Κεντρικός εισηγητής των μαθημάτων είναι ο Παναγιώτης Καλογερόπουλος, ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής improv σκηνής. Με δεκάδες παραγωγές και παραστάσεις στο ενεργητικό του, έχει συνεργαστεί με κάποια από τα πιο γνωστά θέατρα της Αθήνας (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θέατρο ΠΚ, Αθηναϊκή Σκηνή, Άβατον, LA theater, Θέατρο Αλκμήνη κ.ά.). Αυτήν τη στιγμή είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Improvatores, της πρώτης θεατρικής ομάδας στην Ελλάδα που πραγματοποιεί παραστάσεις μουσικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού (improv music comedy), ενώ παράλληλα γράφει, σκηνοθετεί και κάνει παραστάσεις stand up comedy.

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – www.fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact