ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με γκολάρα του Λάζαρου στο 94’ στον τελικό η ΑΕΚ…

Τα είδε όλα η ΑΕΚ μέχρι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος να πετύχει το γκολ της ζωής του και να την στείλει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στις 12 Μαϊού (εκτός απρόοπτου) στο ΟΑΚΑ.

Η Λάρισα άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2007 όταν και είχε πάρει την κούπα κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως, λύγισε στο φινάλε με ένα αδιανόητο τέρμα του Χριστοδουλόπουλου.

Το 2-1 της ΑΕΛ στο πρώτο ματς έφερε άγχος και τραγική εικόνα στην ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν απείλησε ουσιαστικά παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Θεσσαλών και ο Χιμένεθ έβλεπε το 3-5-2 να «καταστρέφεται» στον αγωνιστικό χώρο.

Με μόλις μια τελική, αυτή του Μπακασέτα, σχεδόν στο μισάωρο, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να έχει και πολλές απαιτήσεις απέναντι σε μια καλά στημένη ομάδα που ήξερε ότι το μηδέν στην άμυνα θα της έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Τόσο για την ΑΕΚ όσο και για την ΑΕΛ. Ο δικέφαλος πίεσε περισσότερο με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, αλλά και οι Θεσσαλοί έγιναν πιο επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση.

Ο Μπάρκας χρειάστηκε δύο φορές να σταματήσεις του Κρίμζαν και Ντέλετιτς που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες πριν το δραματικό φινάλε το οποίο είχε την υπογραφή του Λάζαρου.

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Σιμόες, Κονέ (64’ Μασούντ), Χουλτ, Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο

Λάρισα (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Μόρας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Αγκάνοβιτς (80’ Ρέντζας), Ντέλετιτς (83’ Περόνε)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact