ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τα μπάνια του λαού έρχονται πλειστηριασμοί

Φτάνει η ώρα των πλειστηριασµών, καθώς τραπεζικό σύστηµα και κυβέρνηση προετοιµάζονται πλέον εντατικά για τις εξελίξεις που θα πλήξουν τη στέγη όπως τουλάχιστον τη γνωρίζαµε µέχρι στιγµής.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, του «Πρώτου Θέματος» υπό την πίεση των γεγονότων ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο για πλειστηριασµούς ακινήτων όσων ανήκουν στην κατηγορία των strategic defaulters, το οποίο θα ενεργοποιηθεί από τις αρχές του φθινοπώρου.

Πρόκειται για ενέργειες που έχουν αποφασιστεί, είναι αναγκαστικές λόγω της πίεσης των δανειστών της χώρας και έχουν λάβει πλέον το πράσινο φως.

Κάπως έτσι, έρχονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι πλειστηριασµοί παραδειγµατισµού, µε βάση δύο κριτήρια:

Το πρώτο αφορά το ύψος του δανείου. ∆ηλαδή έχει ήδη επιλεγεί µια πρώτη οµάδα υψηλών στα όρια του… σκανδάλου, δανείων για κατοικίες στα βόρεια και τα νότια ακριβά προάστια ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ. Τα δάνεια αυτά δεν εµπίπτουν στα όρια προστασίας του νόµου, άρα δεν υπάρχει κώλυµα, ενώ και η κοινή γνώµη αναµένεται να αντιµετωπίσει µε συγκατάβαση τέτοιες περιπτώσεις. Οι αρμόδιες πηγές αναφέρονται σε οµάδα 1.000 πρώτων τέτοιου είδους ακινήτων, η οποία έχει επιλεγεί και θα φτάσει µέχρι τους εκπλειστηριασµούς.

Το δεύτερο κριτήριο αφορά την εν γένει συµπεριφορά των δανειοληπτών. ∆ηλαδή οι µη συνεργάσιµοι και για πολλούς µήνες άφαντοι από τα γκισέ των τραπεζών κόκκινοι δανειολήπτες µπαίνουν ξεκάθαρα στο στόχαστρο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας, ένα νέο φαινόµενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστηµα είναι οι νοµικοί σύµβουλοι των τραπεζών να µην παρίστανται στις εκδικάσεις ασφαλιστικών µέτρων και προσωρινών διαταγών του νόµου Κατσέλη.

Όπως λοιπόν αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος για θέµατα στέγης ∆ηµήτρης Αναστασόπουλος, «πρόκειται για µια νέα τάση εγκατάλειψης των δανείων αυτών, καθώς οι τράπεζες γνωρίζουν ότι αυτά πρόκειται να πάρουν τον δρόµο της πώλησης προς ξένα funds». Ο ίδιος κάνει λόγο για «µπαµ» κατασχέσεων που έρχεται και για µια νέα εντελώς εποχή που θα προκύψει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact