ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

«Η Τουρκία οφείλει να καταλάβει ότι εάν θέλει να έχει μια καλή και αμοιβαίως επωφελή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με τους γείτονές της, πρέπει να σέβεται όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο αλλά και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και αυτό δεν το έχουμε δει να συμβαίνει. Ελπίζω ότι η Σύνοδος Κορυφής στη Βάρνα θα είναι μια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Πρέπει επίσης η Τουρκία να καταλάβει ότι, προκειμένου αυτή η σχέση να είναι αμοιβαία επωφελής, θα πρέπει να αποφεύγει τέτοιου είδους ενέργειες.

Η αρχή πρέπει να γίνει με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας εδώ και 20 ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την Ευρώπη καθώς επίσης συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Είμαι ένθερμα υπέρ της ευρύτερης συζήτησης για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, για ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της μέσω της ενδυνάμωσης της τραπεζικής ένωσης αλλά ακόμη και για έναν ειδικό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, που θα αντιμετωπίζει μακροοικονομικές ανισορροπίες αλλά και δομικά ζητήματα. Όσον αφορά το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ελπίζω ότι θα έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία έως τα μέσα του 2019. Θα γίνει μια εξισορρόπηση προτεραιοτήτων. Θα ήθελα να δω περισσότερα κονδύλια να κατανέμονται όχι μόνο για την καινοτομία αλλά επίσης και για την ασφάλεια και τη φύλαξη των συνόρων, χωρίς, ωστόσο, να παραμελούμε τις παραδοσιακές αρμοδιότητες που βρίσκονται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως την πολιτική συνοχής».

Σε ότι αφορά τα δυτικά Βαλκάνια ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως πρέπει να ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Και η προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης πρέπει να μείνει ζωντανή και να την ενθαρρύνουμε όλοι. Την ίδια στιγμή, οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να λύσουν τα εκκρεμή ζητήματα που έχουν με τους γείτονές τους. Αυτό ισχύει ιδίως για Ελλάδα, και αφορά τόσο την ΠΓΔΜ όσο και την Αλβανία. Είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Και βέβαια, αυτά τα εκκρεμή ζητήματα πρέπει να λυθούν πριν αυτή η διαδικασία ξεκινήσει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: parapolitika.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact