ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ! Ο κώδικας τιμής και οι εκπληκτικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς στην Ιαπωνία που θα σας τρελάνουν

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τους περίπλοκους εθιμοτυπικούς κανόνες της. Μπορεί να φαίνεται περιττή η μετατροπή απλών πράξεων σε τελετουργικά, αλλά στην Ιαπωνία κανείς δεν προσβάλλεται από αυτό.

Δείτε παρακάτω 11 παραδείγματα καλών τρόπων στην Ιαπωνία.

11. Χαιρετώντας τους ανθρώπους

Στην Ιαπωνία η προσφώνηση ενός ανθρώπου μόνο με το όνομά του δεν είναι αρκετή. Ο τίτλος «σαν» που δείχνει σεβασμό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τιμητικοί τίτλοι για να απευθυνθούν σε έναν άνθρωπο:

«κουν»: λιγότερο επίσημη μορφή του «σαν.» Κουν γενικά σημαίνει φίλος. «τσαν»: υποκοριστικό που χρησιμοποιείται για παιδιά, τις γυναίκες της οικογένειας και τους οικείους και αγαπημένους ανθρώπους. «σάμα»: η πιο επίσημη εκδοχή που δείχνει σεβασμό. Το χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε άρχοντες και θεότητες. «σενπάι»: το χρησιμοποιούν για να απευθυνθούν σε μεγαλύτερους συναδέλφους ή συμμαθητές. «κοχάι»: το αντίθετο το σενπάι. «σενσέι»: το χρησιμοποιούν για να απευθυνθούν σε καθηγητές, γιατρούς, επιστήμονες και πολιτικούς. «σι»: χρησιμοποιείται επίσημα στον γραπτό λόγο.

10. Ανταλλαγή επαγγελματικών καρτών

Είναι ολόκληρο τελετουργικό. Αυτά που χρειάζεται να ξέρετε είναι:
Βεβαιωθείτε ότι η μπροστινή πλευρά της κάρτας σας είναι στραμμένη προς τον συνομιλητή σας. Δώστε την και με τα δυο χέρια. Αν ο συνομιλητής σας είναι ανώτερός σας, κρατήστε την κάρτα χαμηλότερα από αυτόν. Αν σας δώσουν μια επαγγελματική κάρτα, βάλτε την σε μια θήκη για κάρτες και κοιτάξτε την για μερικά δευτερόλεπτα. Μην ξεχάσετε να υποκλιθείτε. Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μια θήκη για κάρτες.


9. Στο ασανσέρ

Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ανεπίσημοι, αλλά ξεκάθαροι κανόνες. Αν είστε ο πρώτος που μπαίνει σε ένα άδειο ασανσέρ, γίνεστε ο καπετάνιος του ασανσέρ και πρέπει να σταθείτε κοντά στο σημείο με τα κουμπιά. Θα πρέπει να κρατήσετε ανοιχτή την πόρτα μέχρι να μπουν όλοι. Πρέπει να κάνετε το ίδιο σε όλες τις στάσεις του ασανσέρ. Επίσης, θα πρέπει να είστε ο τελευταίος που βγαίνει από το ασανσέρ και πρέπει να κάνετε τα πάντα πολύ γρήγορα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact