ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2018: Ιδανικό ξεκίνημα για την Ρωσία στην πρεμιέρα

Πω πω πω μια Ρωσία… Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ κόντρα στη Σαουδική Αραβία.

Οι οικοδεσπότες τη συνέτριψαν με 5-0 την Πέμπτη (14/6), στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της διοργάνωσης, ικανοποιώντας το κοινό τους που κατέκλυσε το «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Παράλληλα, έκαναν το πρώτο βήμα για να κερδίσουν το στοίχημα της πρόκρισης, για πρώτη φορά από τη διάσπαση της ΕΣΣΔ, στους «16» του τουρνουά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Τσερίσεφ, που σκόραρε δις, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο «εγκέφαλος» Γκολόβιν.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τη Ρωσία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να καταφέρνει να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 12’ με κεφαλιά του Γκαζίνσκι.

Οι Σαουδάραβες ισορρόπησαν, πήραν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ακινφέεφ.

Μάλιστα, στο 43’ δέχθηκαν και δεύτερο γκολ… Ο Τσερίσεφ, που είχε πάρει στο 24’ τη θέση του τραυματία Τζαγκόεφ, άδειασε με ωραία ενέργεια δύο αντιπάλους και από κοντά νίκησε τον Αλ Μαγιούφ για το 2-0.

Οι Ασιάτες πίεσαν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, είχαν δύο καλές στιγμές αλλά δεν ευτύχησαν να σκοράρουν και να μπουν ξανά στο ματς.

Κάπου εκεί, η «ρωσική αρκούδα» έβγαλε αντίδραση, πετυχαίνοντας ακόμα τρία γκολ. Στο 71’ ο Τζιούμπα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε με κεφαλιά το 3-0 ενώ στο 90+1’ ο Τσερίσεφ βρήκε ξανά δίχτυα και με τρομερό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γκολόβιν, καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Διαιτητής ήταν ο Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή), με βοηθούς τους Έμερσον Ντε Καρβάλιο (Βραζιλία) και Χουάν Πάμπλο Μπελάτι (Αργεντινή). Τέταρτος ήταν ο Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία).

Κίτρινες: 90+2′ Αλ Τζασίμ

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Φερνάντες, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Τζαγκόεφ (24’ Τσερίσεφ), Σαμέντοφ (64’ Κουζιάεφ), Γκολόβιν, Σμόλοφ (70’ Τζιούμπα)

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαγιούφ, Αλ Μπρεΐκ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουασαουί, Αλ Σαχρανί, Οταΐφ (64’ Αλ Μουαλάντ), Αλ Φαράτζ, Αλ Σεχρί (74’ Μπαχεμπρί), Αλ Τζασίμ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σαλαουί (84’ Ασιρί)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact