ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ…ερχόμαστε!

Βοσνία – Ελλάδα 0-0

Απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Μάνταλος. Κατέβασε ρολά ο Καρνέζης

Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχηκε η Εθνικής με τη Βοσνία. Η Ελλάδα άντεξε στην κόλαση που δημιούργησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων, θα μπορούσε μάλισα να πάρει το τρίποντο, αν ήταν πιο συγκεντρωμένη και ο Μάνταλος δεν έχανε καθοριστική ευκαιρία στο τέλος.

Φουλ επίθεση

Mε επιθετικό σχήμα παρέταξε ο Μίκαελ Σκίμπε την Εθνική στη Βοσνία. Τα δοκάρια υπερασπίστηκε ο Καρνέζης έχοντας μπροστά του τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Τοροσίδης και ο Σταφυλίδης στο αριστερό. Το δίδυμο στον άξονα αποτέλεσαν ο Τζιόλης με τον Ζέκα, με τον Φορτούνη να παίζει λίγο πιο μπροστά τους μαζί με τους Μάνταλο και Μπακασέτα. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Μήτρογλου.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τη Βοσνία να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι των διεθνών μας, οι οποίοι ήταν αρκετά επιφυλακτικοί στο παιχνίδι τους, πρόσεχαν τα νώτα τους και δεν ανέβαιναν τόσο συχνά μπροστά. Βέβαια αυτό οφειλόταν από το γεγονός, ότι η τριπλέτα Μάνταλου, Φορτούνη, Μπακασέτα δεν μπορούσε να λειτουργήσει με τίποτα και όπως ήταν φυσικό, ο Μήτρογλου δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί.

Την κράτησε ο Καρνέζης

Ο καλύτερος παίκτης για την Εθνική στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ορέστης Καρνέζης. Και αυτό γιατί έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις, οι οποίες κράτησαν την ελληνική ομάδα. Στο 12′ ο τερματοφύλακάς μας έκανε έγκαιρη έξοδο και απόκρουση, όταν βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τον Βίσκα, ενώ στο 25′ εξουδετέρωσε σουτ του Κόντρο μέσα από την περιοχή. Όσον φορά το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα, μία ευκαιρία θα μπορούσε να σημειωθεί και αυτή στο 27′. Ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, η μπάλα κατέληξε στο τείχος και στην επαναφορά το σουτ του Ζέκα κατέληξε για λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό των Βοσνίων αλλά στάθηκε άτυχη. Στο 48′ ο Μπακασέτας σε μία προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά προσγειώθηκε άτσαλα με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον αριστερό του αστράγαλο και να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Τη θέση του πήρε Δώνης, ο οποίος ανέβασε την Ελλάδα, ήταν δραστήριος και έκανε την άμυνα των γηπεδούχων να νιώσει λίγο απειλή.

Τί χάνεις ρε Μάνταλε;

Η Εθνική βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, στο 76′ ο Μάνταλος έβγαλε μπαλιά για τον Μήτρογλου, ο οποίος με ωραία ενέργεια σέντραρε για τον Φορτούνη, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να τη στείλει στα δίχτυα. Η ευκαιρία όμως που χάθηκε στο 82′ έκανε όλους τους Έλληνες να τραβούν τα μαλλιά τους. Στο 82′, οι διεθνείς κυκλοφόρησαν γρήγορα τη μπάλα και βγήκαν τάχιστα στην αντεπίθεση, ο Δώνης έβγαλε τον Μάνταλο μόνο απέναντι στον Μπάγκοβιτς, αλλά πλάσαρε άουτ!

Στο 84′ παραλίγο να ισχύσει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου! Αλλά ο Καρνέζης έκανε άλλη μία τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά Μπίτσακτσιτς.

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίσκα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (21′ Κόντρο, 77′ Μπέσιτς), Τζέκο

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος (91′ Kουρμπέλης), Μπακασέτας (50′ Δώνης), Φορτούνης, Μήτρογλου

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact