ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να γίνει σήμερα η συζήτηση για την Εξεταστική ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δεν ανταποκρίθηκε θετικά η ΝΔ

Μετά τις 28 Αυγούστου θα γίνει η συζήτηση επί της προτάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εξεταστικής, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση της ΝΔ στο αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μετακινηθεί η συζήτηση λίγες ώρες αργότερα σήμερα, δεδομένου ότι η κατάσταση στην Κω βαίνει προς ομαλοποίηση.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και ζήτησε η συζήτηση να γίνει σήμερα, λίγες ώρες αργότερα, δηλαδή να ξεκινήσει το μεσημέρι, καθώς «η κατάσταση στην Κω φαίνεται να ομαλοποιείται».

Ο κ. Καμμένος ζήτησε να γίνει σήμερα η συζήτηση, δεδομένου ότι αναχωρεί την Δευτέρα για προγραμματισμένο ταξίδι στην Αμερική αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το αίτημά του μεταφέρθηκε στη ΝΔ, στον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και συνεπώς η συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά το άνοιγμα της Βουλής, στις 28 Αυγούστου, δεδομένου ότι, πλην της απουσίας του κ. Καμμένου, υπάρχει και σημαντικός φόρτος εργασίας στο κοινοβούλιο με προγραμματισμένες συνεδριάσεις νομοθετικού έργου.

«Όπως γνωρίζετε, αναβάλαμε τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση Εξεταστικής, μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και μετά από αίτημα και του κ. Μητσοτάκη και σε συνεννόηση και με άλλα κόμματα.

Θέλω να σας πω ότι μετά και την σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης, από την πλευρά του ιδίου του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του κ. Καμμένου, ετέθη το αίτημα και το ζήτημα, επειδή ακριβώς δεν θα είναι δυνατόν να γίνει αυτή η συζήτηση τις επόμενες ημέρες, να γίνει έστω η συζήτηση από σήμερα το μεσημέρι και ύστερα. Να ξεκινήσει δηλαδή η συζήτηση σήμερα το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί το βράδυ.

Διαβιβάσαμε την πρόταση αυτή δια του κ. Τσιάρα προς τη ΝΔ, που είχε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της συζήτησης, δεν υπήρξε ανταπόκριση ως προς αυτό. Δηλαδή ότι θα μπορούσε σήμερα να γίνει η συζήτηση. Κατόπιν τούτου δεν θα γίνει η συζήτηση και θα πάει μετά το άνοιγμα της Βουλής, δηλαδή μετά τις 28 Αυγούστου, λόγω υπερφόρτωσης των ημερών μέχρι να κλείσει η Βουλή και λόγω απουσίας του κ. Καμμένου που ήταν γνωστή, στην Αμερική, την ερχόμενη εβδομάδα. Γι΄αυτό άλλωστε είχαμε πει να γίνει η συζήτηση σήμερα. Υπήρξε γι΄αυτό η προσπάθεια να γίνει η συζήτηση έστω και με μερικές ώρες καθυστέρηση σήμερα, διότι μετά σημαίνει ότι η συζήτηση θα έπρεπε να γίνει τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη» ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στον ισχυρό σεισμό στην Κω, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τους νεκρούς και την ευχή να έχουν καλή εξέλιξη οι τραυματίες. «Εξ όσων γνωρίζουμε και από τους υπουργούς που έσπευσαν το βράδυ και ήταν παρόντες στην εκτίμηση των ζημιών, η κατάσταση βαίνει ομαλοποιούμενη, υπό απόλυτο έλεγχο και ελπίζουμε μέσα στην ημέρα να έχουν αποκατασταθεί οι συγκοινωνίες και άλλες βλάβες στις υποδομές» είπε ο Νίκος Βούτσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact