ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δικογραφία στη Βουλή για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Δίωξη για κακούργημα σε 11 πρόσωπα για τις φρεγάτες

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία που αφορά την σύμβαση   για τον εκσυγχρονισμού μέσης ζωής 6  φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου  Παπαντωνίου.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσε για την επίμαχη σύμβαση άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία περί την  υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις σε βάρος  11 προσώπων καθώς από την εν λόγω συμφωνία φέρεται να ζημιώθηκε το δημόσιο περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ενώπιον της δικαιοσύνης θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις  ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σπύρος Τραυλός  και  10 μέλη της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, αντίγραφο της δικογραφίας διαβιβάστηκε στη Βουλή ώστε να ελεγχθούν τυχόν ευθύνες και του τότε υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Η υπόθεση αφορά τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003  για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι  φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση υπογράφηκε   μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES  NEDER LAND  B.V.) και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έναντι συμβατικού τιμήματος 380 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μετά τις αναπροσαρμογές ανήλθε σε 480 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της έρευνας επισημάνθηκε πλήθος όρων της σύμβασης, οι οποίοι ενεργούν μονομερώς υπέρ της αναδόχου και της υποκατασκευάστριας εταιρίας και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας στην περιουσία του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact