AUTO-MOTO

ΝΕΑ MERCEDES GLE COUPE

ΝΕΑ MERCEDES GLE COUPE

Η Mercedes αποκάλυψε επίσημα την GLE Coupe, η οποία αποτελεί τη νέα γενιά της γνωστής M-Class και θα τοποθετηθεί απέναντι από την BMW X6. Αισθητικά διακρίνεται για το ογκώδες αμάξωμα με τις έντονες καμπύλες, την κεκλιμένη οροφή και το πίσω τμήμα που θυμίζει έντονα την S-Class Coupe.

Το μήκος είναι στα 4.900 χλστ., το πλάτος στα 2.003 χλστ. και το ύψος στα 1.731 χλστ., ενώ παρότι βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της ML, έχει νέα ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και ηλεκτρονικά.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την GLE 450 AMG, τα πρώτο μοντέλο της σειράς AMG Sports. Εξοπλίζεται με ζάντες 21 ιντσών, αερανάρτηση, σύστημα προσαρμοζόμενης απόσβεσης και αυτόματη λειτουργία για το ύψος του αμαξώματος, ώστε να χαμηλώνει και να ψηλώνει ανάλογα την ταχύτητα και τις συνθήκες κίνησης.

Τροφοδοτείται από τον V6 3.0 bi-turbo κινητήρα απόδοσης 367 ίππων και 520 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και τετρακίνηση 4MATIC. Στη γκάμα περιλαμβάνεται επίσης ο V6 3.0 diesel της GLE 350 d 4MATIC με τους 258 ίππους και τα 620 Nm και η GLE 400 4MATIC με τον V6 3.5 bi-turbo και τους 333 ίππους. Αργότερα, θα δούμε και την πανίσχυρη GLE 63 AMG με τον V8 5.5 twin-turbo και τους 570 ίππους.

Η Mercedes αναφέρει πως πρόκειται περισσότερο για ένα sport μοντέλο παρά για ένα SUV, με εκπληκτικό ήχο, άμεση απόκριση και άψογη οδική συμπεριφορά. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με την πολυτέλεια, την άνεση και τα σπορτίφ χαρακτηριστικά να συνδυάζονται εξαιρετικά.

Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο του 2015, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact