ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι συμβάσεις για τις φακές των 12,50 ευρώ

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το εύρος της οικογενειοκρατίας και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήρθαν στο φως στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατά την κατάθεση του προϊσταμένου δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς και μέλους της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή.

Ο κ. Πουλής παραδέχτηκε ότι επί των ημερών του το ΚΕΕΛΠΝΟ σύναψε σύμβαση με την τεχνική εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ η οποία είναι μονοπρόσωπη και ανήκει στον μπατζανάκη του Γ. Δρόση. Να σημειωθεί ότι ο κ. Δρόσης ήταν τότε ιδιοκτήτης ταβέρνας και ίδρυσε την εν λόγω εταιρεία το 2013 μόλις 15 ημέρες πριν τη σύναψη της ετήσιας σύμβασης με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Για τη σύμβαση του 2013 ο κ. Δρόσος λάμβανε 11.500 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο αυξήθηκε σε 12.500 ευρώ το μήνα με νέα σύμβαση για το 2014.

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2014, κατόπιν εισήγησης του Πουλή, η εταιρεία του Δρόση σύναψε και μια ακόμη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ για πρόσθετες ηλεκτρολογικές εργασίες με εφάπαξ ποσό 19.800 ευρώ.

Οι δοσοληψίες του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον κ. Δρόση δεν αρκέστηκαν, όμως, εκεί. Το 2014 μια άλλη εταιρεία του κ. Δρόση η «ΔΡΟΣΗΣ και ΣΙΑ ΕΕ» σύναψε σύμβαση για την παροχή κέτερινγκ. Η εν λόγω συμφωνία περιλάμβανε υψηλότατες κοστολογήσεις για τις μερίδες φαγητού με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την τιμολόγηση της μερίδας φακές σε 12,5 ευρώ. Πάντως ο κ. Δρόσης υπερασπίστηκε όλες τις συμβάσεις σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν και διπλό κόστος ενώ χαρακτήρισε εύλογο το ποσό για τις μερίδες φαγητού.

Ο κ. Πουλής παραδέχτηκε επίσης ότι στη Δομή δεν τηρούνταν λογιστικά βιβλία και δεν υπήρχε καν βιβλίο εσόδων και εξόδων. Σημειώνεται ότι η σύζυγος του κ. Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, εργάζεται και εκείνη στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως προϊσταμένη διοικητικού συντονισμού. Η αδελφή της συζύγου του, Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου, εργαζόταν και εκείνη στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Πάντως, ο ίδιος ο κ. Πουλής δήλωσε ότι δεν έχει σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αντέκρουσε δε την κατηγορία περί της σχέσης και των τριών συγγενών του με το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζοντας ότι νυμφεύθηκε την κυρία Θεοφιλάτου το 2015.

Ένταση και καταγγελίες για απιστία

Η κατάθεση του κ. Πουλή χαρακτηρίστηκε από ένταση στην Εξεταστική καθώς αντήλλαξε σκληρές κουβέντες με τους βουλευτές της ΝΔ. Τα πνέυματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Πουλής κάλεσε τους βουλευτές να μη βγάζουν συμπεράσματα για να του απαντήσει ο Χάρης Τζαμακλής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον «να μην είναι θρασύς». Μάλιστα, ο κ. Πουλής όταν κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για τις υπερτιμολογήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησε με καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών της νέας διοίκησης διαπράττεται απιστία.

Πηγή: news247.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact