ΚΑΙΡΟΣ

Νέο Έκτακτο δελτίο απο την ΕΜΥ: Χιονιάς σε λίγες ώρες θα σαρώσει τη χώρα

Έρχεται σε λίγες ώρες νέο κύμα κακοκαιρίας με πολικό ψύχος και χιόνια – Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη (25/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Στην «κατάψυξη» μπαίνει ξανά η χώρα. Νέο κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να σαρώσει σε λίγες ώρες την Ελλάδα.

Ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα, ενώ παγετός θα σημειωθεί σε αρκετές περιοχές.

Πού θα χτυπήσει ο νέος χιονιάς

Αύριο Πέμπτη (26/01/17) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή (27/01/17) σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Παγετός κατά τόπους ολικός θα σημειωθεί την Πέμπτη (26/01/2017) στα βόρεια και την Παρασκευή (27/01/2017) στα κεντρικά και τα βόρεια.


Γιάννης Καλλιάνος – Έρχεται ρωσικό ψύχος

«Όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι από την Πέμπτη, αρχικά από την βόρεια Ελλάδα και μετά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τη Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε χθες, Τρίτη, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Ωστόσο, διευκρίνισε πως «σε καμία περίπτωση, αυτή η κατάβαση ψύχους δεν θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη (όπως την προηγούμενη φορά) τόσο ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες όσο και ως προς την σφοδρότητα των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών».

«Εκτιμώ πως θα είναι μια μεταβολή του καιρού, καθαρά χειμωνιάτικου τύπου και που θα επηρεάσει περισσότερο την ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων δεν θα είναι γενικευμένα αλλά θα επηρεάσουν σαφέστατα μέχρι και παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας» ανάφερε μεταξύ άλλων.


Πού θα χτυπήσει… η ψυχρή εισβολή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «η ψυχρή εισβολή θα λάβει χώρα αρχικά από την βόρεια Ελλάδα -όπως είναι φυσιολογικό- και έτσι μέσα στην Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις κυρίως στη Μακεδονία ακόμη και στα πεδινά. Σε τοπικό επίπεδο θα οι χιονοπτώσεις θα φτάνουν έως και παραθαλάσσιες περιοχές όμως θα είναι ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως».

Όπως ανάφερε η Θράκη -κατά βάση- φαίνεται να μένει εκτός του «παιχνιδιού» των χιονοπτώσεων, ωστόσο, σήμερα Τετάρτη αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact