ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο: Διπλή επίθεση με νεκρούς και τραυματίες

Χαμός επικρατεί στην βρετανική πρωτεύουσα…

Νύχτα τρόμου ζει το Λονδίνο, αφού όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μπαραζ τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους.

Η δεύτερη έγινε στην κοντινή λαϊκή αγορά του Μπόροου όταν τουλάχιστον τρεις μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές.
Αρχικά η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε συνδέσει στο μπαράζ και περιστατικό στο Βόξχολ. Τελικά διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για συμβάν του κοινού ποινικού δικαίου -μαχαίρωμα
και ένας ύποπτος φέρεται να βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών.

Η αστυνομία του Λονδίνου καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, πέστο»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.

Στις περιοχές όπου έχουν γίνει οι επιθέσεις η Αστυνομία προχωρά στην εκκένωση κτιρίων- ακόμη και παμπ και εστιατορίων, ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα βρισκόταν καθ’ οδον προς τη Ντάουνινγκ Στριτ. Όπως είπε, τα 2 περιστατικά αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικά

Aυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένα κλειστό λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ανθρώπους με τραύματα από μαχαίρια και τρεις με κομμένους τους λαιμούς.

Η αστυνομία έστειλε δεκάδες οχήματα, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανέφερε ότι στέλνει πολλά οχήματα στο σημείο.

LONDON BRIDGE TERROR ATTACK. SATURDAY 3RD JUNE 2017 – MAGICMOMENTSUK – 07753 30 30 77

Ο σταθμός του υπογείου London Bridge παραμένει κλειστός κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κορμιά κείτονται στο έδαφος.

Η αστυνομία του Λονδίνου καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, πέστο»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.

Δείτε ζωντανά

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ

Η βρετανική Αστυνομία αναζητά τρεις υπόπτους, οι οποίοι ενδέχεται να είναι οπλισμένοι, έπειτα από τρία βίαια επεισόδια, στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην κοντινή Αγορά Μπόροου και στην περιοχή Βόξχολ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC.

Κατά τη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και ενημερώνεται συνεχώς για τα συμβάντα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για την κατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά το συμβάν. Το βαν φέρεται να είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 80 χλμ. την ώρα, όταν και βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε τους πεζούς. Αμέσως μετά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact