ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο εφιάλτης της Μπάρτσα πέρασε αναίμακτα (3-1)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καμπ Νου» – Ακίνδυνοι επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι», αποβλήθηκε ο Πικέ στο 42′, σκόραρε ο Νικολάου

Η διαφορά ποιότητας της Μπαρτσελόνα ήταν ξεκάθαρη πριν καν τη σέντρα. Και στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου πιστοποιήθηκε και η ανωτερότητα των Καταλανών που επικράτησαν του Ολυμπιακού με 3-1 χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, δεν διεκδίκησαν με σθένος τις προσωπικές μονομαχίες αλλά και τις πιθανότητες που τους αναλογούσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθούν στους «μπλαουγκράνα» που αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 42′ λόγω σωστής αποβολής του Πικέ.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε φυσιολογικά με αμυντική τακτική που αν και απέδωσε καρπούς για ένα ημίχρονο, δεν μπόρεσε να απειλήσει και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις ώστε να μεταφέρει μια μορφή πίεσης στα καρέ του Τερ Στέγκεν.

Η επιλογή του Οφόε να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, προκειμένου να τοποθετηθούν τρεις αμυντικοί χαφ στον άξονα στέρησε από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα ανάπτυξης. Ωστόσο, οι Πειραιώτες κατάφεραν να σκοράρουν στο 89′ με την κεφαλιά του Νικολάου και να μετριάσουν τη γενική εικόνα που ήθελε τον Τερ Στέγκεν να μην καταγράφει επέμβαση σε τελική προσπάθεια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντίνιε, Μπουσκέτς (80′ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67′ Ράκιτιτς), Ντεουλοφέου (46′ Μασεράνο), Παουλίνιο, Μέσι, Σουάρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Νικολάου, Ρομαό, Ζιλέ (55′ Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Καρσελά (65′ Πάρντο), Οτζίτζα (72′ Φορτούνης).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact