ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Ο γοητευτικός Ρόμπερτ Πάτινσον έρχεται στην Αθήνα

Η τελευταία κινηματογραφική δουλειά του Ρόμπερτ Πάτινσον είναι υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα «Good Time» των αδελφών Τζος και Μπένι Σάφντι, με τον Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση να βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα των παραγωγών μέσω του Hercules Film Fund.

Η ταινία που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στις Κάννες τον Μάιο του 2017 κερδίζοντας υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την προσεχή εβδομάδα και ο Πάτινσον θα βρεθεί στην Αθήνα για να την παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό.

Συγκεκριμένα, o Ρόμπερτ Πάτινσον έρθει στη χώρα μας στις 23 Νοεμβρίου για την πανελλήνια πρεμιέρα του “Good Time” παραδίδοντας στο κοινό ένα αγωνιώδες θρίλερ που έχει αποσπάσει ήδη διθυραμβικά σχόλια, με τους κριτικούς κινηματογράφου να υποκλίνονται στην περίτεχνη ερμηνεία του Πάτινσον και να τον τοποθετούν στις προβλέψεις τους για τα φετινά βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ενσάρκωση ενός εγκληματία με ψυχική ασθένεια στην ταινία Good Time εξασφάλισε στον σταρ του Twilight τις καλύτερες κριτικές και μια νέα στάση σχετικά με τις κινηματογραφικές παραγωγές, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Vanity Fair τονίζοντας ότι μέσα από αυτόν τον ρόλο ο διάσημος ηθοποιός ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του.

Παράλληλα, η ταινία έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για τη σκηνοθετική μαεστρία των αδερφών Σάφντι με τους New York Times να την χαρακτηρίζουν ως μια “αληθινή κινηματογραφική απόλαυση”, ενώ το Hollywood Reporter κάνει λόγο για “ένα θρίλερ που καθηλώνει”.

Η… ελληνική υπόθεση της ταινίας

Οι δυο «ήρωες» του έργου είναι αδέρφια ελληνικής καταγωγής. Ο μεγάλος αδερφός, ο Κόνι (Κωνσταντίνος Νίκας) επιδίδεται σε κλοπές μικροκαταστημάτων τραπεζών. Ο μικρότερος, ο Νικ((Νικόλας Νίκας), είναι προβληματικός. Και επειδή ο αδερφός του είναι κακοποιός, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αποφασίζουν να τον κλείσουν σε κάποιο ίδρυμα. Ομως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αγάπη των δύο αδερφών. Ο Κόνι «απαγάγει» τον μικρό αδερφό του και στη συνέχεια, παρέα, εισβάλουν σε μικρό τραπεζικό κατάστημα. Αφού πρώτα το ξαφρίσουν, στη συνέχεια ορμάνε μέσα στη νύχτα, όπου παρανομεύουν δεκάδες απρόβλεπτα εμπόδια. Τον μεγάλο αδερφό υποδύεται ο Ρόμπερτ Πάτινσον.

Σε μια ταινία που κόβει την ανάσα, ο θεατής ζει μαζί με τους πρωταγωνιστές ένα βράδυ γεμάτο αδρεναλίνη σε μια διαδρομή χάους και βίας, με τον χρόνο να πιέζει και με τις ζωές των δύο αδελφών να κρέμονται από μια κλωστή.

Η παραγωγή της ταινίας

Ανάμεσα στους παραγωγούς της ταινίας μέσω του Hercules Film Fund (“American Made”, “Jane Got a Gun”) είναι ο Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης, καθώς και οι Τέρυ Ντούγκας και Ζαν Λυκ Ντε Φαντί της Rhea Films.

Το Hercules Film Fund είναι ένα fund ειδικού σκοπού που διευθύνεται από τον Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση. Επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών, κυρίως στις ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι επενδυτές που συμμετέχουν στο fund είναι θεσμικά κεφάλαια και family offices.

Παραγωγός των ταινιών του Hercules Film Fund είναι η  Rhea Films LLC, η οποία διευθύνεται από τους Terry Dougas και Jean-Luc De Fanti.

topontiki

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact