ΔΙΑΦΟΡΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο μύθος των βαμπίρ μήπως τελικά δεν είναι και τόσο μύθος;

Το 2008 ένας διδακτορικός φοιτητής στην Καλιφόρνια, που είχε αφιερωθεί στην μελέτη αυτού του ερωτήματος έκανε μια αναπάντεχη ανακάλυψη, η οποία μπορεί να αποτελέσει την άκρη του νήματος για τον φαρμακευτικό και τον ιατρικό κλαδο, ιδιαίτερα για πάσχοντες από ασθένειες όπως το Αλτσχαϊμερ.

Ο Σολ Βιλέντα που εντάσσεται στο ερευνητικό δυναμικό του πανεπιστημίου Στανφορντ, βρήκε ότι αν κάποιος μεταγγίσει αίμα από τους νεότερους στους γηραιότερους καθυστερεί την εκφύλιση. Εστίασε την προσπάθειά του στην κατανόηση της αλλοίωσης των νευρωνων του εγκεφάλου, των οποίων  οι συνδέσεις ατονούν με το γήρας  προκαλώντας προβλήματα στην μνήμη και εν γένει στην πμευματική μας λειτουργία. Ο ερευνητής έκανε το εξής πείραμα για ένα χρονικό διάστημα: χορηγούσε σε ηλικιωμένα ποντίκια αίμα από νεότερα και το αντίστροφο.

Υστερα αφήρεσε τον εγκέφαλο των τρωκτικών και τον μελέτησε για να δει τα αποτελέσματα. Τα πειραματόζωα που είχαν δεχθεί το αίμα των νεότερων, είχαν αρχίσει να αποκτούν νέους νευρώνες, τρεις με τέσσερις φορές περισσότερο από εκείνα που δεν είχαν πάρει μέρος στην μελέτη. Επιπροσθέτως, τα ποντίκια στα οποία είχε χορηγηθεί αίμα απο μεγαλύτερα σε ηλικία τρωκτικά, είχαν γεράσει πριν την ώρα τους.

Για επτά χρόνια, αυτά τα αποτελέσματα αφορούσαν μονάχα τα ποντίκια καθώς δεν υπήρξε κανένα πείραμα που να αφορά τους ανθρώπους. Το 2015 όμως η Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ και ο επιβλέπων καθηγητής του Βιλέντα, Τονι Βαϊς Κόρεϊ, έκαναν το τολμηρό βήμα: χορηγούν σε ασθενείς με  Αλτσχάϊμερ αίμα από νεότερους σε ηλικία ανθρώπους. Και τα αποτελέσματα  της έρευνας αυτής θα δουν το φως της δημοσιότητας στο τέλος του χρόνου.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact