ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξανά «βασιλιάς» της Ελλάδας!

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας για 43η φορά στην ιστορία του, επικρατώντας σε ρυθμούς προπόνησης της Βέροιας με 3-0!

Γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός ήθελε μία νίκη έως το τέλος του πρωταθλήματος για να φτάσει και μαθηματικά στην κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος, η ομάδα του Πειραιά δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Βέροια, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη με 3-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Φουστέρ που σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα, με τον Πουλίδο να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να διώξουν το άγχος. Μάλιστα, στο 7’ ο Φουστέρ είχε μία καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 12’ ο Ντομίνγκεζ δεν κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη, ο οποίος μπλόκαρε το σουτ του Αργεντίνου. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 17’ έφτασαν κοντά στο γκολ με τη… βοήθεια του Μαλόν, όταν ο τελευταίος θέλησε να διώξει τη σέντρα του Σαλίνο, αλλά η κεφαλιά του πέρασε κόρνερ, εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη. Όμως, η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς δύο λεπτά αργότερα με τον Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρα στους αμυντικούς, στρώθηκε στον Ισπανό, ο οποίος με πλασέ, έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες. Ωστόσο, η συνέχεια άνηκε στη Βέροια, που βγήκε στην επίθεση και πίεσε για την ισοφάριση. Η πρώτη απειλή ήταν στο 27’ από τον Γιουσούφ, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ανάκογλου στο 30’ χωρίς πίεση από τους αμυντικούς, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Καντιμοίρης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κασάμι. Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι πάτησαν και πάλι την περιοχή του Ρομπέρτο, αυτή τη φορά με τον Ναζλίδη, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου, στην εκπνοή, ο Μαγέφσκι έπιασε μία… βολίδα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι να πάνε με προβάδισμα 1-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Μονότερμα στην «επανάληψη»

Στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή των παικτών του Ολυμπιακού ήταν καθολική, μια και το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Φουστέρ, πανηγύρισε τη νίκη που του έδωσε το πρωτάθλημα. Πάντως, η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για την Βέροια, όταν στο 52’ ο Μαγέφσκι βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός τον νίκησε και κράτησε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κασάμι απείλησε με σουτ, αλλά ο Καντιμοίρης ήταν στην σωστή θέση και στο 62’ απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Πουλίδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 και πάλι με τον Νταβίντ Φουστέρ. Οι Πειραιώτες βγήκαν στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Κολοβό που «κατέβασε» και ο Ισπανός με πλασέ στην κίνηση, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά του στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα συνέχισε να πιέζει, αλλά στο 73’ ο Φορτούνης δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Καντιμοίρη να διώχνει σε κόρνερ, όπως έγινε και στο επόμενο λεπτό, όταν ο μέσος του Ολυμπιακού έκανε το «ψαλιδάκι», αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έδιωξε.

Στο 82’ ο Ντα Κόστα θέλησε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά ο Καντιμοίρης δεν του επέτρεψε να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Πουλίδο εκμεταλλευόμενος τις κόντρες στα καρέ της «Βασίλισσας» διαμόρφωσε το τελικό 3-0, το οποίο παρέμεινε έπειτα και από την εξαιρετική ευκαιρία που έχασε ο Φουστέρ στο 88’ με σουτ μέσα στην περιοχή.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ (46′ Μπουχαλάκης), Κασάμι, Ντομίνγκες (66′ Φορτούνης), Κολοβός (66′ Ερνάνι), Φουστέρ, Πουλίδο.

Βέροια (Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπράβο, Ανάκογλου (84′ Μεληκιώτης), Μοχάμεντ, Ναζλίδης (71′ Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (59′ Γεωργιάδης), Άρσε, Σιόντης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact