ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν “σκοτώνει” τον Κεμάλ Ατατούρκ…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Χαριτζής – φασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 έθεσε θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης, ζητώντας την αναθεώρησή της, θεωρώντας πως αυτή η Συνθήκη ήταν εις βάρος των τουρκικών συμφερόντων.

Να θυμίσουμε πως η Συνθήκη της Λωζάννης υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923 και καθόριζε τα σημερινά τουρκικά σύνορα. Θεμελιωτές αυτής της Συνθήκης ήταν από ελληνικής πλευράς ο Ελευθέριος Βενιζέλοςκαι από τουρκικής ο Κεμάλ Ατατούρκ με τον απεσταλμένο του, Ισμέτ Πασά!

Ήδη γνωρίζουμε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες προεδρικές εκλογές στην χώρα του για τις 24 Ιουνίου 2018. Έτσι, από τη στιγμή που έχει πλέον πολλά εσωτερικά προβλήματα, θεώρησε πιθανώς, ότι η αναμόχλευση της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης θα τον ωφελούσε προεκλογικά.

Γι΄ αυτό συγκεντρώνει μέσω του ΥΠΕΞ της Τουρκίας τα επίσημα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάννης, προκειμένου να ενημερώσει την κοινή τουρκική γνώμη και να τους πείσει πως ο Κεμάλ Ατατούρκ “ηττήθηκε” το 1923 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο!

Έτσι, η τακτική αυτή του Ερντογάν εντάσσεται στο ευρύτερο προπαγανδιστικό πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, σε μια προσπάθεια απομυθοποίησης του Κεμάλ Ατατούρκ, αφού αμφισβητεί ευθέως αυτή την Συνθήκη!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, στρέφεται πανέξυπνα κατά των μεγάλων πολιτικών αντιπάλων του, που είναι πρωτίστως το νεοσύστατο ακροδεξιό κόμμα, το “Καλό Κόμμα” της Μεράλ Ακσενέρ, που υποστηρίζεται από την ακραία ανθελληνική οργάνωση των “γκρίζων λύκων” και δευτερευόντως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Μουχαρέμ Ιντζέ, τα οποία είναι υποστηρικτές και νοσταλγοί του κεμαλισμού!

Αυτή η πολιτική κίνηση του Ερντογάν, δείχνει να έχει απήχηση στον λαό της Τουρκίας, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού στηρίζεται από πολλά ΜΜΕ της Τουρκίας!

Αποδεικνύει όμως, ότι ο Ερντογάν έχει ατέλειωτη πηγή σκέψεως, που δυστυχώς τέτοιας στερείται το δικό μας πολιτικό προσωπικό!!

Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για τα ερημονήσια και τις βραχονησίδες…

Άκουγα πριν λίγα βράδια στον ραδιοφωνικό σταθμό των παραπολιτικών, τον Καθηγητή Ανδρέα Αθηναίο, σε μια πάρα πολύ καλή και χρήσιμη εκπομπή.

Όπου κατήγγειλε ότι ο πρώην ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας είχε υποσχεθεί από το Αγαθονήσι, πως θα μεριμνήσει ώστε τα νησιά μας να λάβουν πολεοδομικό σχεδιασμό! Που δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις δεν υπάρχει μέχρι τις ημέρες μας!

Αφού, η μισή Ελλάδα στερείται πολεοδομικού σχεδιασμού τα τελευταία 20 χρόνια!

Και το ερώτημα είναι: Γιατί ο πολεοδομικός σχεδιασμός στη χώρα μας παραμένει σε νηπιακή κατάσταση; Είναι δύσκαμπτος, πολύπλοκος, δυσλειτουργικός, ή εξυπηρετούνται αντεθνικά συμφέροντα;

Γιατί εάν υπήρχε θα μπορούσαν να κατοικηθούν πολλά νησιά που τα ονομάζουμε βραχονησίδες!

Που όπως κατήγγειλε επίσης ο κ. Αθηναίος, οι λεγόμενες βραχονησίδες, που όμως έχουν ή μπορούν να συντηρήσουν ζωή, δεν έπρεπε να ονομάζονται βραχονησίδες αλλά ερημονήσια!

Η διαφορά είναι τεράστια και είναι εθνικής σημασίας! Γιατί με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τα ερημονήσια έχουν ΑΟΖ ενώ οι βραχονησίδες όχι! Όπως, επί παραδείγματι τα Ίμια! Όπως το νησί της Ρω, που όσο ζούσε η “κυρά” της ήταν ερημονήσι και ξαφνικά έγινε βραχονησίδα!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι αυτές οι “παραλήψεις” διαχρονικά της Πολιτείας συνιστούν το ατιμωτικό αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας;;

Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί και Σάκης Τανιμανίδης…

Την άποψή μου για το Survivor που παρουσιάζεται στον Συστημικό (με όλες τις κυβερνήσεις) Σκάϊ και όπου παραγωγός είναι ο Τούρκος Ατζούν Ιλιτζαλί, εκ των έμπιστων συνεργατών του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, την γνωρίζουν όλοι, φαντάζομαι.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι, πως επιλέχτηκε ως παρουσιαστής του Survivor ένας δικός μας άνθρωπος. Ο παραγωγός, επιχειρηματίας και παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης! Και λέω ένας δικός άνθρωπος, γιατί ο πατέρας του, Στέφανος Τανιμανίδης έχει πολύχρονη παρουσία στο χώρο των Ποντιακών Σωματείων (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων από το 1990-2004) και μεγάλη δράση στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, ειδικότερα από τη Βουλή των Ελλήνων!

Θα μου πείτε, πως ο Σάκης δεν είναι ο Στέφανος! Αλλά θα σας απαντήσω, καθώς λέει ο λαός μας: “Τα μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει”!

Ωστόσο, μαθαίνουμε, ότι τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις μεταξύ Ατζούν Ιλιτζαλί και Σάκη Τανιμανίδη δεν είναι και οι καλύτερες! Έχουμε άδικο;

Αλλά, από τη στιγμή που καταπιαστήκαμε με αυτό το θέμα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Σάκη Τανιμανίδη!

Τι άποψη έχει για την Γενοκτονία των Ποντίων ο Ατζούν Ιλιτζαλί;

Ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη για την αδιακρισία μας, αλλά νομίζουμε θα ήταν χρήσιμο να μάθουν οι Έλληνες τηλεθεατές του Survivor!!

Προβοκάτσια με καρτέρι στη Λαμία;

Η ΜΙΤ έχει ισχυρό κλιμάκιο στην Λαμία και σύμφωνα με ακριβή πληροφορία μας, ενδεχομένως να θελήσει να εκμεταλλευτεί την μαζική κάθοδο των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ της Αθήνας, δημιουργώντας προβοκάτσια, με στόχο εκτεταμένα επεισόδια με το πολυπληθές κιτρινόμαυρο στοιχείο της Λαμίας!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα αναδειχτεί έντονα, η τάχατες αντιπαράθεση Βορείων και Νοτίων, που όπως έχουμε αναδείξει σε άρθρα μου ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄90 και υλοποιείται στις ημέρες μας από κάποια ανεγκέφαλα και ανθελληνικά μυαλά!

Επειδή, γνωρίζουμε και θυμόμαστε, τι ακριβώς έγινε πριν από λίγα χρόνια (29/5/2010) στη Λαμία, όταν κόντεψε να καταστραφεί η πόλη της Φθιώτιδας από τους ένθερμους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που είχαν συρρεύσει για το final 4 του Κυπέλλου Hand ball μεταξύ των ομάδων τους, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου!

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν η ελληνική αστυνομία και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας έχουν μεριμνήσει για την ασφαλή και αναίμακτη κάθοδο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα!

Αν έχουν υπ΄ όψη τους αυτήν την πληροφορία, η οποία έφτασε σε μας! Μακάρι, να είναι λάθος αυτή η πληροφορία. Αλλά κανένας δεν έχασε, όταν ήταν υποψιασμένος για το χειρότερο!

Επανέρχομαι με το αυριανό άρθρο μου επί του θέματος στην Ελεύθερη Ώρα!!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact