ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό

Μοιάζει με… ψέμα η ήττα του Παναθηναϊκού στο Βίγκο.

Το τριφύλλι ήταν εξαιρετικό στο «Μπαλαΐδος», για 80’ «πάτησε» την Θέλτα, αλλά η αστοχία του στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε, η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Μπάντι να κλείσει τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Ιμπάρμπο στο 67’ (τον έσπρωξε ο Καμπράλ που θα έβλεπε και κόκκινη κάρτα) και οι… δύο τελικές(!) των Γαλιθιάνων υπέγραψαν το άδικο 2-0.

Ο Γκουιντέτι ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στο 84’ μετά από ωραία μπαλιά του Βας (είχε μπει σαν αλλαγή), στην μοναδική πράσινη αδράνεια της άμυνας στο παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ λίγο αργότερα, έγινε από δημιουργός, εκτελεστής της ελληνικής ομάδας…

Μία αλλαγή έκανε σε όλο το ματς ο Αντρέα Στραματσόνι -βάζοντας στο ματς τον Εμποκού αντί του Κουτρουμπή στο 87′- ωστόσο δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, δεδομένου πως μεσοαμυντικά στον πάγκο υπήρχαν ΜΟΝΟ «πιτσιρικάδες», λόγω των πολλών απουσιών που «λάβωσαν» τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ισπανική ομάδα, από τις καλές, φορμαρισμένη αυτή την περίοδο, αλλά αυτά δεν μπορούσαν να τρομάξουν τον Παναθηναϊκό. Γιατί μπορεί η Θέλτα να είχε μια φλύαρη υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά επ’ ουδενί δεν αισθάνονταν φόβο οι πράσινοι, που ήλεγχαν την κατάσταση. Πίεζαν ψηλά, δεν επέτρεπαν ουσιαστικά στους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι και… περίμεναν. Περίμεναν να φύγουν στο ξέφωτο, να βγάλουν μια αντεπίθεση και να παγώσουν το μισοάδειο γήπεδο. Και μπορεί το τριφύλλι να… έγερνε από τα δεξιά (πολύ καλό παιχνίδι από τον Κουλιμπαλί), αλλά δεν άργησε να δείξει τις άγριες διαθέσεις του. Με τον εκπληκτικό Ζέκα να «καταπίνει» τους πάντες, να κλέβει τους μπάλες και τους Μπεργκ-Ιμπάρμπο στην επίθεση να «αναστατώνουν» διαρκώς τους αντιπάλους τους.

Κι αν ήταν ελαφρώς πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, τότε οι παίκτες του Στραματσόνι θα μπορούσαν να είχαν βάλει από νωρίς θεμέλια νίκης. Δυστυχώς, όμως, το σουτ του Μπεργκ από πλάγια θέση έφυγε άουτ, ενώ ο Λουντ από την μεριά του δεν το έπιασε «γεμάτο». Τα λεπτά περνούσαν και ο Παναθηναϊκός εδραιωνόταν όλο και περισσότερο σε θέση «αφεντικού». Είχε αναλάβει πλήρως τα ηνία του ματς, δεν δεχόταν καμία πίεση και έψαχνε έντονα το γκολ. Η τύχη –ή η ικανότητα των παικτών του αν προτιμάτε- του γύρισε την πλάτη σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, που σε αυτό το επίπεδο οφείλεις να την κάνεις γκολ! Στο 38’, ο Μπεργκ έβγαλε φοβερή κάθετη για τον Ιμπάρμπο, αλλά ο Κολομβιανός νικήθηκε στο τετ-α-τετ, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Κουλιμπαλί, ο οποίος στο… ριμπάουντ δεν κατάφερε να «εκτελέσει» τον Αλβάρες, που έγινε ήρωας από το πουθενά, κρατώντας το 0-0.

Έπαιζε σαν… Panathinaikos, διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, «πατούσε» την Θέλτα, αλλά δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ή για την ακρίβεια δεν του το επέτρεπε ΚΑΙ ο διαιτητής Μπάντι. Γιατί στο 67’, ο Καμπράλ έσπρωξε τον Ιμπάρμπο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ιταλός δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι στην ελληνική ομάδα και βάσει του πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση, αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αφού πέραν του ότι δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών, «διατήρησε» στον αγωνιστικό χώρο και τον αμυντικό των Γαλιθιάνων που… υπό κανονικές συνθήκες θα ‘χε αποβληθεί από το ματς.

Η ζωή συνεχίζεται, όσο άδικη κι αν είναι –που απόψε ήταν για τον Παναθηναϊκό χάρη στην λανθασμένη απόφαση του Μπάντι. Οι πράσινοι δεν το έβαλαν κάτω. Δεν το παράτησαν. Συνέχισαν την πίεση, πίεζαν ψηλά και παρέμεναν επικίνδυνοι με Βιγιαφάνιες, Μπεργκ και Ιμπάρμπο. Και πάνω που οι δύο τελευταίοι απειλούσαν εκ νέου την εστία του Αλβάρες (που απέκρουσε τα σουτ και των δύο στο 74’ και το 75’), ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν. Γιατί ο… ποδοσφαιρικός νόμος δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και σήμερα, με την Θέλτα να «κλέβει» τη νίκη από το πουθενά… Ανεβάζοντας στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο (κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε παρουσιάσει κούραση, αφού ουσιαστικά έπαιζε… χωρίς πάγκο μεσοαμυντικά), βρήκε το «κλειδί» για το τρίποντο με ουσιαστικά δύο τελικές! Ο Βας γύρισε παράλληλα για τον Γκουιντέτι κι αυτός εξ’ επαφής στο 84’ «πλήγωσε» την μοναδική πράσινη αδράνεια της άμυνας για το 1-0. Κι απλώς λίγα λεπτά αργότερα, ο «δημιουργός» έγινε… εκτελεστής και με ωραίο χτύπημα φάουλ υπέγραψε τη νίκη για τους Ισπανούς.

Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα1 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα2 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα3 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα4 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα5 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα6 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα7 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα8 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα9 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα10 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα11 Οδυνηρή ήττα για Παναθηναϊκό - Εικόνα12

Οι συνθέσεις των ομάδων

Θέλτα: Αλβάρες, Μάγιο, Φόντας, Τζόνι Κάστρο, Καμπράλ, Ερνάντες, Ντίας, Ναράνχο (60’ Πιόνε Σίστο), Σενιέ (71’ Βας), Γκουιντέτι, Ρόσι (79’ Άσπας)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Λουντ, Κουλιμπαλί, Σάμπα, Μολέδο, Κουτρουμπής (87’ Εμποκού), Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμο, Μπεργκ

Βαθμολογία

1. Άγιαξ 6 2. Θέλτα 4 3. Σταντάρ 1 4. Παναθηναϊκός

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός Θέλτα-Άγιαξ

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact