ΕΛΛΑΔΑ

Οι κουκουλοφόροι πιάστηκαν στη «φάκα» – Και Αλβανοί στο «Κόλπο»

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή αλλοδαπών σε συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ.

Οι αρχές παρακολουθούσαν τις συνομιλίες τους με «κοριό», πριν τελικά προβούν σε συλλήψεις.

Τα μέλη της ομάδας κατηγορούνται για πλήθος αδικημάτων, κατά τη διάρκεια πορειών – διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ενώ παράλληλα έκαναν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά.

Πολλά ερωτήματα εγείρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλλήψεις πέντε ατόμων εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες ηλικίας 22, 22 και 29 ετών και οι δύο Αλβανοί ηλικίας 24 και 31 ετών.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον 19 άτομα, εκ των οποίων πολλά από αυτά είναι υπήκοοι Αλβανίας.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ άλλων εμπλέκονται σε επιθέσεις τηλεοπτικού βαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, σε επιθέσεις πολιτικών οργανώσεων έξω από το Πολυτεχνείο, στα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του, σε επιθέσεις εναντίων αστυνομικών, σε επεισόδια μετά τη λήξη πανελλαδικής απεργίας, σε επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια, σε συμπλοκές στο Περιστέρι, αλλά και σε ληστείες σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ίλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγού ταξί στο Περιστέρι, αντίστοιχα.

Θα μας απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ ποιος είναι ο ρόλος των έμμισθων κουκουλοφόρων Αλβανών, που καταγγελίες τους θέλουν να χρηματίζονται από το παρακράτος της Κουμουνδούρου για να σπάνε βαν, να ληστεύουν, να καίνε αστυνομικούς και να υπονομεύουν διαδηλώσεις Ελλήνων πολιτών; Πως συνδυάζονται ο χουλιγκανισμός και οι ληστείες με την «αναρχική δράση»;

Αυτοί είναι οι «γνωστοί άγνωστοι» λοιπόν των Εξαρχείων;

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact