ΕΛΛΑΔΑ

Οι ομάδες ΟΠΚΕ ήταν στην Μάνδρα ή στο σπίτι του πρωθυπουργού; -Ολη η αλήθεια [έγγραφο]

Να διαψεύσει την δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη που κατήγγειλε ότι η ομάδα ΟΠΚΕ που είχε διατεθεί για να αποφευχθεί το πλιάτσικο στην περιοχή, έφυγε για να φυλάξει την πρωθυπουργική κατοικία, επιχείρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» υποστηρίζει η ΓΑΔΑ για την καταγγελία της δημάρχου. Οντως , η μοναδική ομάδα ΟΠΚΕ που είχε διατεθεί στην περιοχή της Μάνδρας, και όχι τρεις όπως περιέγραφε η αστυνομική ανακοίνωση, δεν ήταν στην οικία του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη.

Τον ισχυρισμό της επιβεβαιώνει το έγγραφο κατανομής των ομάδων ΟΠΚΕ, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Ωστόσο, η ΓΑΔΑ με την αλήθεια αυτή, συμπεριλαμβάνει και δύο ψέματα ή «μισές αλήθειες».

Το πρώτο «ψέμα» είναι πως η βάρδια της Κ-211 ομάδας ΟΠΚΕ, στην περιοχή της Μάνδρας ξεκινούσε στις 14:00 και τελείωνε στις 22:00. Ομως στην Μάνδρα έφτασε στις 19:00, Ο λόγος; Με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας μετακινήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου, έως τις 17:30 το απόγευμα για να καλύψει την μετακίνηση της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί, για άλλον υπηρεσιακό λόγο. Έπειτα έφυγε από εκεί και έφθασε στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου σχεδόν 1,5 ώρα αργότερα. Αρα ο «ωφέλιμος» χρόνος παραμονής της στην περιοχή ήταν τρεις ώρες.

Η δεύτερη «μισή αλήθεια» της ανακοίνωσης της ΓΑΔΑ είναι πως μία ομάδα ΟΠΚΕ μετακινήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στον Νέο Κόσμο. Πρόκειται για την Κ-213 ομάδα ΟΠΚΕ, που εκτελούσε υπηρεσία σε Μενίδι και Ζεφύρι. Στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου, μετακινήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να συμμετάσχει στα μέτρα ασφαλείας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποός παρέστη στην κηδεία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού καθηγητή και διανοούμενου Κώστα Βεργόπουλου.

Επιπλέον, η μία ομάδα ΟΠΚΕ, που εκτελεί βραδινή βάρδια στην Μάνδρα Αττικής, μετά τη 22:00 τα ξημερώματα μετακινείται στο σπίτι του πρωθυπουργού για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το Σάββατο, που έκανε την καταγγελία η δήμαρχος Μάνδρας, η ομάδα Κ-223 ΟΠΚΕ με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας, στις 22:10 παρέμεινε στη συμβολή των οδών Αγ. Γλυκερίας και Κοκκερέλ στην Κυψέλη, δίπλα από το σπίτι του πρωθυπουργού στο πλαίσιο λήψης μέτρων ασφάλειας.

Πέραν αυτών ωστόσο, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ειδικών δράσεων για την πρόληψη κλοπών στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας Αττικής και της Νέας Περάμου, σε έξι περιπτώσεις συνελήφθησαν 13 άτομα.

ΓΑΔΑ: Από τις 16/11 έχουμε στείλει 1.656 αστυνομικούς στην Μάνδρα

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τονίζει ότι συνολικά 1.656 αστυνομικοί έχουν διατεθεί, από τις 16 Νοεμβρίου έως σήμερα, στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου, ως ενισχυτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Αναλυτικά, η ΓΑΔΑ, σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Συνεχίζεται, για όσο διάστημα απαιτηθεί, η διάθεση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενισχυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, έχουν διατεθεί συνολικά 235 αστυνομικοί, που στελεχώνουν 3 ΟΠΚΕ, 80 εποχούμενες και πεζές περιπολίες και 6 Ομάδες ΔΙΑΣ. Συνολικά, από 16 Νοεμβρίου, έχουν διατεθεί 1.656 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων.

Επιπλέον, από σήμερα έχει διατεθεί και ασθενοφόρο της Ελληνικής Αστυνομίας με γιατρό, ψυχολόγο και νοσηλευτή».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact