ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι με 8 μαχητικά εισέβαλαν Νότια της Ρόδου και «ενεπλάκησαν με τους Κουζουλούς» στο Καστελόριζο!

Αφού από το πρωί οι Τούρκοι με τις υπερπτήσεις μέτρησαν τις αντιδράσεις των Ελληνικών Μαχητικών  ….Το Σενάριο εξελίχθηκε χαμηλά εκεί που είναι και ο πραγματικός στόχο των Τούρκων το Ακριτικό Καστελόριζο!

Εκμεταλλευόμενοι την Άσκηση  οι Τούρκοι Χειριστές των Πολεμικών αεροσκαφών ξεχύθηκαν σε δύο σχηματισμούς  αποτελούμενους από έξ ( 6) και  δύο (2)  μαχητικά αντίστοιχα στο Ελληνικό FIR  νότια της Ρόδου αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το χάσιμο χρόνου στην λυκοφιλία μεταξύ μας, αλλά  και  μην επενδύομαι ποτέ στη φιλία, αλλά κρατάμε πάντα  πισινή για την  μπαμπεσιά των Τούρκων

Η μια εξάδα των μαχητικών κινήθηκε στην αρχή  στα όρια ,αποτελούμενη δε από δύο F-16 και τέσσερα F-4  προσπαθώντας να κινηθεί και εκτός ορίων …Αλλά η εμφάνιση της Ελληνική ετοιμότητας τους απέτρεψε !

Με το που ξεκίνησε όμως η άσκηση  ένα ζεύγος οπλισμένων μαχητικών F-16 προερχόμενο από τη Βάση του Dalaman  εισέβαλε κυριολεκτικά στο ελληνικό FIR  αλλά εκεί τους περίμεναν οι Κουζουλοί  της Κρήτης και με τα F-16  ετοιμοπόλεμα και η άρνηση να ακολουθήσουν τις εντολές  των Ελληνικών Μαχητικών από τους Τούρκους Χειριστές εξελίχθηκε αμέσως σε σκληρή εμπλοκή της 15:40 …Να σημειωθεί οτι η Τούρκικη Άσκηση ξεκίνησε στις 15 :30!Οι Τούρκοι με 8 μαχητικά εισέβαλαν Νότια της Ρόδου και «ενεπλάκησαν με τους Κουζουλούς» στο Καστελόριζο! - Εικόνα1

H αερομαχία ήταν σκληρή και κλειστή αλλά οι Καλύτεροι πιλότοι στον Κόσμο υπηρετούν στην Κρήτη  και οι «Κουζουλοί της Κρήτης » με τα F-16 Blk 52+ «το έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι δεν έχουν τυχαία αυτόν τον τίτλο !

Αποτέλεσμα δεν σημειώθηκε καμιά Παραβίαση από τα συνολικά οκτώ μαχητικά των Τούρκων που πέταξαν νότια της Ρόδου , αλλά μόνο δύο Παραβάσεις εκ των οποίων η μία εξελίχθηκε σε εμπλοκή !

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 12η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :   3 (2 α/φ & 6 α/φ & 2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :   1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :   11

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :    11

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :     12

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :    1

ΠΕΡΙΟΧΗ               :  ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

3 εκ των ανωτέρω 12 παραβιάσεων ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησε το ζεύγος των μαχητικών α/φ ανωθεν ν. Οινουσσών την 08:01 στα 22.000 πόδια και το μεμονωμένο μαχητικό α/φ στις 09:07 και 09:10 άνωθεν ν. Οινουσσών στα 22.000 πόδια αντίστοιχα. Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
veteranos.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact