ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

8 από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Σας αρέσουν τα road trips; Κι εμάς! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε οκτώ υπέροχες αυτοκινητο-διαδρομές στην Ελλάδα για να… πάρετε δρόμο.

8 από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα. - Εικόνα1

Το έχουμε πει και ξαναπεί ότι αγαπάμε πολύ τα road trips. Και αν ονειρευόμαστε ένα χορταστικό αμερικάνικο coast-to-coast, ή έστω τους Autobahn της κεντρικής Ευρώπης, μέχρι να βρούμε τα χρήματα για να κάνουμε τέτοιου είδους όνειρα πραγματικότητα, βρίσκουμε παρηγοριά στις ωραιότερες αυτοκινητο-διαδρομές της Ελλάδας.

8 από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα. - Εικόνα2

Διαδρομές που δεν στερούνται τίποτα σε εναλλαγές τοπίων, χωριουδάκια-αφορμές για (μία ακόμα) στάση, ομορφιές που κόβουν την ανάσα και εκείνη την αίσθηση περιπέτειας που είναι υπεράνω όλων.

Διαδρομή #1: Η Εγνατία

8 από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα. - Εικόνα3

680 χορταστικά χιλιόμετρα, από την Ηγουμενίτσα στον Έβρο, πλάι σε δάση, πάνω από ποτάμια, και μέσα από διαδοχικά τούνελ να-μην-πιστεύεις-στα-μάτια-σου, αν αυτό που είχες στο μυαλό σου για αυτοκινητόδρομο μέχρι πρότινος ήταν η Αθηνών-Λαμίας. Αφιερώστε της τουλάχιστον μία εβδομάδα, το αξίζει.

Διαδρομή #2: Τα παράλια της Ηπείρου

8 από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα. - Εικόνα4

Ναι, είναι σούπερ το καλοκαίρι, για να βουτάτε στα τιρκουάζ νερά της σε κάθε στάση, είναι όμως υπέροχη και τώρα, χωρίς την πολυκοσμία και την κατά τι κιτς ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα «τουριστικά» χωριά της.

Ξεκινήστε από την Ηγουμενίτσα, για να φτάσετε στην Πάργα σταματώντας αρχικά στα Σύβοτα και εν συνεχεία στο υπέροχο Καραβοστάσι. Μετά από μια-δυο διανυκτερεύσεις στην Πάργα, κινηθείτε και πάλι νότια, για να καταλήξετε για μερικά βράδια στην ολοζώντανη Πρέβεζα –αφού κάνετε μια στάση στη μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας, την Νικόπολη. Συνολικά, η διαδρομή έχει μήκος 77 χιλιόμετρα.

Διαδρομή #3: Από τα Γρεβενά στα Τρίκαλα

8 από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Ελλάδα. - Εικόνα5

Θα μπορούσε να είναι και παράκαμψη του road trip στην Εγνατία, αλλά «στέκεται» ωραιότατα και μόνο του, αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας. Είναι μια ειδυλλιακή διαδρομή, που διασχίζει καταπράσινες βουνοπλαγιές και ηλιόλουστα οροπέδια, πνιγμένα στα δάση φυλλοβόλων που αυτή την εποχή φοράνε τα καλά τους.

Περνά από άγνωστα εν πολλοίς χωριά, όπως το Καρπερό, η Άνοιξη και το Αγιόφυλλο, διασταυρώνεται με κρυστάλλινα ποτάμια όπως ο Βενέτικος και ο Πηνειός, και σας φέρνει αντιμέτωπους με το δέος των Μετεώρων πριν καταλήξει, μετά από 87 χιλιόμετρα, στα Τρίκαλα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact