ΚΟΣΜΟΣ

Ορκίστηκε ο νέος «Πλανητάρχης»! Καρέ-Καρέ η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

Δύο και πλέον μήνες μετά την εκλογή του, ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ ορκίστηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο εκλεγμένος διάδοχός του Ντόναλντ Τραμπ έφθασαν στο Καπιτώλιο για την τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

Το ζεύγος Ομπάμα και το ζεύγος Τραμπ ήπιαν καφέ στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσουν για την τελετή, με το ίδιο αυτοκίνητο.

Ο Τραμπ στη συνέχεια εκφώνησε την πρώτη του ομιλία. Όπως είπε, «οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Βarack Obama και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».

Ο Τrump τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν.

Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τώρα με το νέο όραμά του, η Αμερική θα είναι πρώτη.

«Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι» είπε.

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους, το ζεύγος Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και άλλοι, βρίσκονται ήδη στο Καπιτώλιο για την τελετή.

Ωστόσο η μέρα του έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς καθώς πρέπει να κάνει μία σειρά από δραστηριότητες. Το μεσημέρι η οικογένεια Τραμπ πήγε στην Εκκλησία ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στον Λευκό Οίκο. Εκεί οι Ομπάμα θα τους κεράσουν καφέ και τσάι στο «Μπλε Δωμάτιο». Στη συνέχεια οι δύο οικογένειες θα αναχωρήσουν από τον Λευκό Οίκο για να πάνε στο Καπιτώλιο προκειμένου να ορκιστεί ο νέος πρόεδρος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τραμπ, ο λόγος του νέου Αμερικανού προέδρου θα έχει «προσωπικά» και «φιλοσοφικά» στοιχεία.

Ο «Πλανητάρχης» στο Twitter:

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ:


Δείτε καρέ καρέ την σημερινή ημέρα.

τραμπ

ΟΜΠΑΜΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ phofwre8 ορκομωσία τραμπ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΜΠΑΜΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΙΚ ΠΕΝΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΥΜΝΟΣ ΗΠΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΜΠΟΥΣκλιντον ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ ΟΜΠΑΜΑ ΥΜΝΟΣ ΗΠΑ

τραμπ2

τραμπ ορκωμοσία2 τραμπ ορκωμοσία

τραμπ γευμα

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact