ΔΙΑΦΟΡΑ

Οταν είπε ο Άγιος Κοσμάς ότι οι Τούρκοι θα φτάσουν στα Εξαμίλια εννοούσε τον Ισθμό της Κορίνθου

Οι προφητείες, όπως πολύ σωστά είπαν πριν λίγο καιρό οι Ρώσοι, για τούς δικούς τους λόγους, πρέπει να μελετώνται. Να μελετώνται και όχι να διαβάζονται. Οι προφητείες ειπώθηκαν από τους φωτισμένους γέροντες της ορθοδοξίας για να προετοιμάσουν τους Έλληνες για το κακό που θα έρθει, όταν αυτό έρθει, ώστε να το αντιμετωπίσουν.

Βλέποντας πολλοί το πόσο σοβαρά λήφθηκαν αυτές οι προφητείες από τον πιστό ελληνικό λαό φρόντισαν να τις παρερμηνεύσουν ώστε να καθησυχάσει ο λαός και να βρεθεί την κρίσιμη στιγμή απροετοίμαστος.

Η Ελλάς σύρεται στην μεγαλύτερη παγίδα της εδώ και πολλών χιλιάδων ετών Ιστορίας της. Η Ελλάς σύρεται στην μεγαλύτερη παγίδα της από την εποχή του Δευκαλίωνα. Οι Έλληνες είναι το μοναδικό εμπόδιο για την ΝΤΠ, όπως εμπόδιο ήταν εδώ και χιλιετίες, και έχουν σκοπό να το εξαφανίσουν. Δημιουργούν τις συνθήκες ώστε όταν θα έρθει η στιγμή, να μην υπάρχει πιθανότητας αποτυχίας των σχεδίων τους.

Ισχυρίζονται πολλοί, στηριζόμενοι στην προφητεία του Αγίου Κοσμά, ότι οι Τούρκοι θα φτάσουν μέχρι τα έξι μίλια και δεν θα εισβάλουν στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός. Ο Ιωσήφ είναι σύγχρονος, ο δε Άγιος Κοσμάς υπήρξε πριν από πλέον δύο αιώνες του Ιωσήφ.

Για να κατανοηθούν καλύτερα τα λεγόμενα του Πατροκοσμά πρέπει να εξετασθεί ο τρόπος που μιλούσε ο Άγιος την εποχή εκείνη και δεύτερον, να αναλυθεί το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσε προς τους Έλληνες της εποχής εκείνης.

E1

Πρώτον, χρησιμοποιούσε πολύ απλή γλώσσα για να μπορούν να τον καταλαβαίνουν όλοι. Εξάλλου απευθυνόταν σε ανθρώπους από αγραμμάτους έως ολιγογράμματους κατά την διάρκεια των πλέον άγριων χρόνων της σκλαβιάς επειδή είχαν μεσολαβήσει τα Ορλωφικά (η δήθεν επανάσταση που τελείωσε το 1770) και η οθωμανική αυτοκρατορία καταρρέοντας γινόταν όλο και πιο βάναυση.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact