ΕΛΛΑΔΑ

Πάει σπίτι του ο Άκης…Βρήκε τα 200.000 ευρώ!

Τελικά, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατάφερε με τη βοήθεια φίλων του να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ.Τσοχατζόπουλος ενδεχομένως να αποφυλακιστεί ακόμα και σήμερα και να φύγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για το σπίτι του.

Τα χρήματα φαίνεται πως συγκεντρώθηκαν από «δωρεές φίλων του» και πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν μείνει μόνο οι διαδικαστικές και γραφειοκρατικές λεπτομέρειες για να βγει από τις φυλακές εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως χθες απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας το αίτημά του να μειωθεί η εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ από το δικαστήριο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ένας μόνο δικαστής) έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί με τους εξής τρόπους: είτε με μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ενός ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Μόνο ένας δικαστής είχε την άποψη ότι πρέπει να μειωθεί το ποσό της εγγυοδοσίας στα 100.000 ευρώ.

Οπως υποστήριξε χθες ένας εκ των  συνηγόρων του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να μαζέψει μόλις 50.000 ευρώ από δανεικά, τα οποία προτίθεται να το καταβάλει. «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών “Αγ. Παύλος” και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά», υποστήριξε ο συνήγορος και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό».

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου, επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τι λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη πολιτεία. Η επέμβαση της πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact