ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics

H google τιμά με το σημερινό doodle τους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics.

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας που πραγματοποιήθηκε την 14η Μαϊου 2015 στον Ιερό Βράχο της Πνύκας και η Λαμπαδηδρομία που ακολούθησε, κάτω από τον λαμπρό Ελληνικό ήλιο, άνοιξε το δρόμο για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Los Angeles 2015… Το ταξίδι της Φλόγας συνεχίζεται …!

Ο Λαμπαδηδρόμος Αστυνομικός Νικόλαος Αγγελάκης, εκπροσωπεί επάξια τα Special Olympics Ελλάς συμμετέχοντας στην Λαμπαδηδρομία, μεταφέροντας μαζί με τους υπόλοιπους “Φρουρούς”, τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής, για να καταλήξει το βράδυ της 25ης Ιουλίου στο ιστορικό Στάδιο Memorial Coliseum του Los Angeles και να ανάψει τον βωμό, κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη των Παγκοσμίων Αγώνων LA 2015.

11755865_854144621330341_3689833959682358462_n

Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα την 25η Ιουλίου 2015, στο θρυλικό Los Angeles Memorial Coliseum, στο στάδιο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 και του 1984, με συμμετοχή μεγάλων αστέρων του Χόλυγουντ αλλά και Παγκοσμίου Φήμης Αθλητές

Τα Special Olympics Ελλάς δίνουν δυναμικό παρόν στους Παγκόσμιους Αγώνες του Los Angeles και με το Πρόγραμμα Οικογενειών. 34 μέλη των οικογενειών των αθλητών μας ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά τους, να χειροκροτήσουν την προσπάθειά τους, να ζήσουν από κοντά την εμπειρία των Αγώνων, να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, σεμινάρια, forums και συναντήσεις γονέων.

11781734_854068784671258_7881305130524481563_n

Ιδιαίτερη θέση στη Τελετή Έναρξης, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο ESPN(http://www.espnplayer.com/espnplayer/la2015) , θα έχει η Ελληνική Αποστολή, η οποία θα ηγηθεί σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πρωτόκολλο, της παρέλασης των Αθλητών, με σημαιοφόρο την αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής Φλώρα Βερμίσογλου, ενώ θα γίνουν ιδιαίτερες αναφορές στη Τελετή Αφή της Φλόγας της Ελπίδας στον Ιερό Λόφο της Πνύκας την 14η Μαϊου 2015 και στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα το 2011.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία» όπως ανέφερε η Πρόεδρος των Special Olympics Ηellas κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, «ότι οι πολιτικοί και οικονομικοί αγώνες της Ελλάδας έχουν δημιουργήσει βαθιές και επώδυνες πληγές. Εκατομμύρια Ελλήνων υποφέρουν… Μέσα στο γενικευµένο κυνισµό της εποχής, στα προβλήµατα και την οικονοµική κρίση, οι αθλητές Special Olympics µας γεμίζουν αισιοδοξία.

Όλα µπορούν να συµβούν, αν πραγµατικά το θέλουµε. Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις αυτής της δύσκολης εποχής μονοπωλούν καθημερινά την ενημέρωση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ως κοινωνία να αποποιηθούμε της ευθύνης μας να βοηθήσουμε ξεχωριστούς αθλητές, ώστε να ξεπεράσουν τα εμπόδια που η φύση αλλά και η κοινωνία έχουν ορθώσει στο διάβα της ζωής τους. Η Ελλάδα δεν απογοήτευσε τους Αθλητές των Special Olympics και οι Αθλητές των Special Olympics δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα! Σίγουρα η δύναμη της Ελπίδας είναι μεγαλύτερη από την απόγνωση!»

Η συμμετοχή της Ελληνικής Αποστολής στους Παγκόσμιους Αγώνες κατέστη δυνατή γιατί πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά με διανοητική αναπηρία που δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη Ζωή… Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ».

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής η οποία προσέφερε τις αθλητικές εμφανίσεις της Ελληνικής Αποστολής, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την υποστήριξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Special Olympics, την Aegean Airlines η οποία στέκεται στο πλευρό των Αθλητών μας και μας προσφέρει τις μετακινήσεις εντός της Ελλάδας, την Τράπεζα της Ελλάδας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τις εταιρείες Merck και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε οι οποίοι συμβάλουν στα έξοδα ορισμένων αθλητών.

Η Ελληνική Αποστολή επιστέφει από το Λος Άντζελες στις 4 Αυγούστου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact