ΖΩΔΙΑ

Παιχνίδια Εξουσίας: Ποιες μεθόδους ακολουθεί γενικά κάθε ζώδιο

Τα σταθερά ζώδια έχουν την φήμη ότι είναι οι «φασίστες» του ζωδιακού επειδή είναι πιο αμετακίνητα και σταθερά στις συναισθηματικές τους ανάγκες, τις επιθυμίες, τις ιδέες και τις απόψεις τους κι έτσι εκδηλώνουν πιο άμεσα την τάση να τις επιβάλλουν στους γύρω τους.

Στην πραγματικότητα όμως όλα τα ζώδια, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, έχουν ανάγκη από προσωπική δύναμη και θέλουν οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους να υλοποιούνται μέσα στο περιβάλλον τους. Άλλα ζώδια με άμεσο τρόπο άλλα με έμμεσο. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και των ανθρώπινων σχέσεων.

Από την στιγμή που γεννιόμαστε βρισκόμαστε να συμβιώνουμε με άλλους ανθρώπους κι ο καθένας απ’ αυτούς έχει τις δικές του προσωπικές ανάγκες. Οι προσωπικές μας ανάγκες που ταυτίζονται με τις δικές τους πραγματοποιούνται πιο εύκολα. Όμως συχνά οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας εμποδίζονται από τους άλλους ή ακόμα συγκρούονται με τις δικές τους. Ποιου οι ανάγκες θα πραγματοποιηθούν; Επειδή η φύση των προσωπικών αναγκών και επιθυμιών είναι επιτακτική, από μικροί αρχίζουμε να μαθαίνουμε τρόπους για να υλοποιούμε όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες μας μέσα στο περιβάλλον μας, μερικές φορές και σε βάρος των αναγκών των άλλων.

Μεγαλώνοντας, πρέπει κανονικά να μάθουμε στις σχέσεις μας τις θετικές δεξιότητες του Ζυγού, δηλαδή την συνεργασία, την αναγνώριση των αναγκών των άλλων ως ισότιμες με τις δικές μας και μέσα από την διαπραγμάτευση πότε να κερδίζουμε και πότε να υποχωρούμε τόσο εμείς όσο και οι άλλοι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στην πραγματοποίηση των αναγκών. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να μάθουμε αυτές τις διαπροσωπικές δεξιότητες, αυτό που κάνουμε συνήθως είναι μεγαλώνοντας να αναπτύσσουμε και να εκλεπτύνουμε περισσότερο τις μεθόδους που μάθαμε ως παιδιά για να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Έτσι, συχνά οι σχέσεις μας μετατρέπονται σε άμεσα ή έμμεσα παιχνίδια εξουσίας. Ας δούμε τις μεθόδους που ακολουθεί γενικά κάθε ζώδιο για να πραγματοποιεί τις ανάγκες του μέσα στις σχέσεις του, διατηρώντας όμως υπόψη μας ότι πολλοί παράγοντες μέσα σ’ ένα χάρτη παίζουν ρόλο στην διαμόρφωση αυτών των μεθόδων.

Κριός

Ο Κριός από την φύση του δεν μπορεί να είναι απλός παρατηρητής σε ότι συμβαίνει γύρω του αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλία και δράση. Αυτό εύκολα τον ξεχωρίζει ως αρχηγό και συχνά οι άλλοι βασίζονται πάνω του για να κάνει αυτά που πρέπει ή για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αυτό ικανοποιεί την αρχηγική και δυναμική του φύση αλλά μπορεί κιόλας κάποια στιγμή να τον κουράσει γιατί έχει και τις δικές του ανάγκες να σκεφτεί και δεν θέλει οι άλλοι να εξαρτιούνται απ’ αυτόν.

Ως παρορμητικό και πύρινο ζώδιο οι ανάγκες του είναι έντονες και θέλουν άμεση και στιγμιαία εκπλήρωση. Δηλώνει άμεσα και καθαρά αυτό που θέλει χωρίς να τον ενοχλεί αν είναι εγωιστικό ή αν δεν το θέλεις εσύ κι αν δεν γίνει αμέσως τότε πιέζει πολύ, θυμώνει και μπορεί να γίνει επιθετικός. Δεν τον χαρακτηρίζει η υπομονή ή η συγκατάβαση και το όχι το βλέπει περισσότερο ως πρόκληση. Αν αρνηθείς να κάνεις αυτό που θέλει τότε είναι ικανός να ξεσηκώσει την γειτονιά στο πόδι από τις φωνές ή να φύγει κτυπώντας με θόρυβο την πόρτα πίσω του για να σε πιέσει να υποκύψεις.

Μπορεί να μείνει στο σπίτι αλλά να μην σου μιλά αγνοώντας σε επιδεικτικά και κάνοντας ταυτόχρονα κάθε πιθανό θόρυβο που μπορεί να κάνει και είναι ικανός ταυτόχρονα να κάνει όλα όσα ξέρει ότι σε ενοχλούν. Αν υποκύψεις σ’ αυτό που θέλει τότε τα ξεχνά όλα αμέσως με χαμόγελο και μπορεί στο μεταξύ να μην θέλει πια αυτό που ζήτησε αλλά και μόνο η νίκη τον ικανοποιεί πολύ. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι εσύ έχασες άλλη μια μάχη.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact