ΓΥΝΑΙΚΑ

Παιδικά κοσμήματα: Ένας λαμπερός κόσμος φαντασίας αποκλειστικά για το παιδί σας

Η σχέση του ανθρώπου με τα κοσμήματα ξεκινάει από την πολύ μικρή ηλικία και αυτό συναντά τις ρίζες του στην εσωτερική μας ανάγκη για ομορφιά, η οποία δεν γνωρίζει ηλικίες.

Για τους γονείς, που όλο τους το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά τους, η τάση να θέλουν να τους προσφέρουν τα κοσμήματα εκείνα που θα ταιριάζουν στην παιδική τους λάμψη, είναι κάτι συνηθισμένο και φυσιολογικό.

Η ακτινοβολία και κυρίως, ο συμβολικός χαρακτήρας του κοσμήματος θεωρούνται δείγματα μεγάλης τύχης. Γι’ αυτό και ανέκαθεν ο κάθε γονιός ήθελε να συνδυάζει το ξεκίνημα της νέας ζωής του παιδιού του, είτε από τη βρεφική, είτε τη νηπιακή, ηλικία, με το κατάλληλο κόσμημα που θα του εξασφάλιζε πνευματική προστασία και ομορφιά.

Την αξία του κοσμήματος στην παιδική ηλικία αντανακλά και ο σημαντικός ρόλος που καταλαμβάνει στα παραμύθια και τους παιδικούς μύθους, που αποτελούν τις πρώτες διηγήσεις με τις οποίες έρχεται σε επαφή ένα μικρό παιδί. Σύμφωνα, μάλιστα με εξειδικευμένες μελέτες πάνω στην παιδική ψυχολογία, τα κοσμήματα, όπως και τα μαργαριτάρια, αποτελούν σύμβολα πίστης σε ένα καλό σκοπό και σοφίας.

Οι παραμυθένιες διηγήσεις, όπως και οι παιδικές κινηματογραφικές ταινίες, μάλιστα, παρατηρούμε ότι αποδίδουν το σημαντικό συμβολικό ρόλο του κοσμήματος μέσα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ συχνά πρόκειται για πριγκίπισσες, πρίγκιπες, βασίλισσες ή βασιλιάδες, οι οποίοι αγωνίζονται πάντα για το καλό, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους.

Μέσα από τις ηρωικές τους πράξεις αναδεικνύεται το ηθικό μήνυμα με το οποίο καλείται να ταυτιστεί το παιδί, αποκτώντας θετικά πρότυπα στη ζωή του. Σε όλο αυτό το μαγευτικό ταξίδι, οι πρωταγωνιστές περνούν μια σειρά από περιπέτειες προκειμένου να τις ανταπεξέλθουν και στο τέλος να φτάσουν στην επιβράβευση, η οποία είναι συνήθως, η επάνοδός τους στο θρόνο και το στέμμα. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί βλέπει ότι τη λάμψη και την ομορφιά, που συμβολίζεται με την κατάκτηση του στέμματος, την αποκτά κανείς μέσα από καλές πράξεις και του χαρίζεται τυχαία. Το τελικό κόσμημα, που μπορεί εκτός από στέμμα να είναι ένα δαχτυλίδι ή ένα βραχιόλι, συμβολίζει τον ηθικό δρόμο που διαλέγουν οι ήρωες να βαδίσουν, παρακινώντας υποσυνείδητα έτσι το παιδί να πράξει ανάλογα στη ζωή του.

Για τους γονείς που επιθυμούν να περάσουν τέτοια σημαντικά μηνύματα στα παιδιά τους με αυτό τον λαμπερό τρόπο, το www.kosmima24.gr έχει πολλά να σας προτείνει.

Με παιδικό κόσμημα για αγόρια, κορίτσια, αλλά και… κοσμήματα για νεογέννητα όπως παραμάνες, σκουλαρίκια, κρεμαστά, βραχιόλια χρυσά, λευκά ή δίχρωμα στα 9Κ ή 14Κ, ζώδια για να πετύχετε το συμβολισμό της ημερομηνίας γέννησης του παιδιού σας, ή και ταυτότητες που περιλαμβάνουν το όνομά του, είναι βέβαιο ότι θα σας πάρει χρόνο για να διαλέξετε. Για ό, τι χρειαστείτε όμως, είναι πάντοτε δίπλα σας, με όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε (ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από κοντά) οι άνθρωποί μας, έτοιμοι να σας καθοδηγήσουν.

Όλα μας τα κοσμήματα παραδίδονται στο σπίτι σας με δωρεάν μεταφορικά συνοδευόμενα πάντα με τα απαραίτητα πιστοποιητικά καθώς και πολυτελή συσκευασία δώρου, δημιουργώντας τον ιδανικό συνδυασμό για να φτιάξετε το δικό σας παραμύθι με πρωταγωνιστές εσάς και τα παιδιά σας.

Σχεδόν όλη η γκάμα από παιδικά κοσμήματα αποτελείται από προϊόντα δικής μας κατασκευής, γεγονός που συμβάλλει στην εγγύηση της ποιότητάς του, τροποποίηση του όπου το επιθυμείτε, αλλά και την άμεση παράδοσή του. Δημιουργούμε με τα κοσμήματά μας τον τέλειο κόσμο φαντασίας για το παιδί σας! Εσείς απλώς… «ζωντανέψτε» τον!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact