ΕΛΛΑΔΑ

Παίδων Πεντέλης: Αναστέλλονται ορθοπεδικές επεμβάσεις γιατί… δεν φτάνουν τα λεφτά

​Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον προϋπολογισμό του το Παίδων Πεντέλης δημιουργούν προβλήματα στη διεξαγωγή σοβαρών ορθοπεδικών επεμβάσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μικρών ασθενών.

Σύμφωνα με τα Νέα που επικαλούνται τους γιατρούς του νοσοκομείου ο προϋπολογισμός για το τρέχον έτος δεν ξεπερνά τα τρία εκατ. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι με αυτό το ποσό το νοσοκομείο θα πρέπει να καλύψει όλες τις ανάγκες του, από τη θέρμανση μέχρι την αγορά ιατρικών υλικών. Από αυτό το κονδύλι, στην ορθοπεδική κλινική αναλογούν μόλις 60.000 ευρώ για τις ετήσιες ανάγκες της.

Στην ορθοπεδική κλινική του Παίδων Πεντέλης αντιμετωπίζονται εδώ και χρόνια χειρουργικώς σοβαρές παθήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικροί ασθενείς στη σπονδυλική στήλη, όπως για παράδειγμα η παραλυτική σκολίωση και ήδη στη λίστα αναμονής περιλαμβάνοντα 12 παιδιά.

Ωστόσο, ήδη, από τα τέλη Απρίλη η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ενημερώσει τους γιατρούς της ορθοπεδικής κλινικής ότι το ποσό που έχει στη διάθεσή της μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς και έτσι οι γιατροί με τη σειρά τους ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης διεξαγωγής χειρουργείων. Μέχρι τον Απρίλη πάντως είχαν πραγματοποιηθεί μόλις τρεις επεμβάσεις σε μικρούς ασθενείς.

Όπως εξηγούν τα Νέα το κόστος για τα υλικά μιας σπονδυλοδεσίας (πρόκειται για χειρουργική μέθοδο για τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης) αγγίζει τα 5.000 – 6.000 ευρώ. Από την άλλη, το κόστος για την αντιμετώπιση της παραλυτικής σκολίωσης μπορεί να φτάσει έως και τα 10.000 ευρώ.

Έτσι, ο στενός προϋπολογισμός σε συνδυασμό με την απουσία αναισθησιολόγων στο Παίδων καθιστούν δυνατή μόλις μία επέμβαση για σοβαρές παθήσεις τον μήνα στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τη διευθύντρια της Ορθοπεδικής Κλινικής του Παίδων, Ιωάννα Πασπάτη, να στείλει επιστολή στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Από την πλευρά της η ΕΙΝΑΠ σε επιστολή της για το ζήτημα προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη αναφέρει για το ζήτημα ότι «ο ασθενείς είναι ανήλικα παιδιά με σοβαρά προβλήματα και οι επεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται σύντομα και να διατίθεται το χρηματικό ποσό για τα υλικά που χρειάζονται. Νομίζουμε ότι πρέπει να λύσετε το θέμα άμεσα. Δεν γνωρίζουμε εάν έχετε ενημερωθεί εγγράφως από το Διοικητή του Νοσοκομείου».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact