ΚΟΣΜΟΣ

Παίρνει «Φωτιά» η Μεσόγειος – Όλες οι Εμπλεκόμενες Χώρες Κατεβάζουν Στόλο

Καταιγιστικές εξελίξεις οι οποίες «ακουμπούν» και την κυπριακή ΑΟΖ , αφού ο Λιβανέζος πρωθυπουργός προειδοποίησε πριν λίγο για «νέους πολέμους» με αφορμή τις μεγάλες διαμάχες με το Ισραήλ για δύο θαλάσσια οικόπεδα.

Οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα ο Ρεξ Τίλερσον έσπευσε να γεφυρώσει το χάσμα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στρατηγική επιλογή του Λιβάνου η συνεργασία με Μόσχα.

Ετσι η διαφορά Λιβάνου-Ισραήλ δεν είναι μόνο η Χεζμπολάχ και τα χερσαία σύνορα αλλά διευρύνεται περιλαμβάνοντας ενεργειακό πλούτο!

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και η Χεζμπολάχ η οποία τονίζει πως διαθέτει και αντιπλοϊκούς πυραύλους. Το Ισραήλ συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις του στα χερσαία σύνορα του τη στιγμή που ανοίγει και θαλάσσιο μέτωπο!

Mια παράμετρος που νομίζουμε πως δεν έχει εξεταστεί είναι το ρωσικό συμφέρον στην ΑΟΖ Λιβάνου καθώς ρωσική εταιρεία έχει πάρει θαλάσσιο οικόπεδο και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ενισχυθεί ο ρωσικός Στόλος Μεσογείου λόγω Ισραήλ και Τουρκίας.

Για αυτό το λόγο όπως σας είχαμε αποκαλύψει Ρωσία και Λίβανος υπογράφουν αμυντική συνθήκη που περιλαμβάνει το άνοιγμα των λιμανιών του Λιβάνου σε όλα τα ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια, ενώ ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια θα αποτελούν σταθμούς διέλευσης των ρωσικών μαχητικών και στρατιωτών κατά την πορεία τους στην Συρία .

Ταυτόχρονα Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα εκπαιδεύσουν και θα ενισχύσουν Λιβανέζους στρατιωτικούς και στρατιώτες ενώ θα βοηθήσουν και στην εκπαίδευση όπως του «αστικού πολέμου».
Ο Λιβανέζος Πρωθυπουργός δηλώνει ρητώς ότι η Βηρυτός είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς έχοντας και «ρωσικές πλάτες» από πίσω.

Ετσι, πραγματικά παίρνει «φωτιά» η ανατολική Μεσόγειος, αρχικά, από την πρόθεση της Τουρκίας να υφαρπάξει μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, με την συνδρομή του τουρκικού στόλου ενώ τώρα στο παιχνίδι εισέρχεται και το Ισραήλ το οποίο είναι σε διαμάχη με τον Λίβανο για δύο θαλάσσια οικόπεδα που έχουν δοθεί σε ρωσική , γαλλική και ιταλική εταιρεία .

Ετσι λοιπόν θα γίνει «της κολάσεως» στην περιοχή που εφάπτεται με την κυπριακή ΑΟΖ.
Αυτό θα αποτελέσει για τον Ερντογάν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλει και αυτός τα δικά του αστήρικτα αιτήματα , τα οποία θα «συνοδεύσει» με στολίσκο από Φρεγάτες , κανονιοφόρους και υποβρύχια .

Πρόκειται για ιδανική ευκαιρία για την Άγκυρα , να κάνει «γνωστό» ότι της «ανήκουν» (παράνομα βέβαια) κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα και να ξεκινήσει ακόμα και εξόρυξη στο οικόπεδο 6 όπως έχει προαναγγείλει , χωρίς να υπολογίζει κανέναν και τίποτα.

Γι αυτό οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο είναι σε επιφυλακή βλέποντας μια μεγάλη καταιγίδα να έρχεται, προειδοποιούν ότι ακριβώς το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει έρευνες στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, με τουρκικά πολεμικά πλοία να συνοδεύουν το τουρκικό γεωτρύπανο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact