ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρικά Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2018 ο ΠΑΟΚ που έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του τελικού, υπέταξαν την Ένωση με 2-0 και απέδειξαν στο γήπεδο πόσο καλύτερη ομάδα από τους «κιτρινόμαυρους» είναι.

Ως απάντηση για το χαμένο πρωτάθλημα που κρίθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τραγική η εικόνα της ΑΕΚ που κυριολεκτικά δεν βλεπόταν και γλίτωσε από διασυρμό χάρη στον τρομερό Μπάρκα που έσωσε σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα του, με πιο χαρακτηριστική στιγμή την απόκρουσή του στο πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο πρώτο ημιχρονο.

Πολύ καλή παρουσία του Ισπανού ρέφερι, Μπορμπαλάν που δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα τον έλεγχο, κατόρθωσε(!) να βγάλει τον τελικό δίχως να προκύψουν νεύρα ή έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όταν χρειάστηκε επιβεβαίωσε την αυστηρότητα του βγάζοντας κόκκινες κάρτες προς το φινάλε.

Η… σκακιέρα των προπονητών

1911030.jpg

Με εκπλήξεις παρουσίασαν τις δύο ομάδες οι Μανόλο Χιμένεθ και Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ προτίμησε να βάλει στην ενδεκάδα τον Μάνταλο, αντί του Χριστοδουλόπουλου, ενώ ο Ρουμάνος κόουτς του ΠΑΟΚ, είχε τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αφήνοντας τον Μακ στον πάγκο.

Η συγκεκριμένα, η Ένωση παρουσιάστηκε με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας, οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες αποτέλεσαν το δίδυμο, με τον Μπακάκη στα δεξιά και τον Χουλτ αριστερά. Οι Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν στην μεσαία γραμμή, με τον Μπακασέτα στα δεξιά, τον Μάνταλο στα αριστερά και τον Λιβάγια πίσω από τον Αραούχο.

Για τους Θεσσαλονικείς, σε σύστημα 4-2-3-1, ο Πασχαλάκης ήταν στον «άσο». Ο Μάτος είχε το δεξί άκρο, ο Βιεϊρίνια το αριστερό και οι Κρέσπο και Βαρέλα ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα, οι Μαουρίτσιο και Κάνιας ήταν οι «κόφτες», με τον Πέλκα σε ρόλο οργανωτή, ο Μπίσεσβαρ ήταν στα αριστερά, ο Κάμπος στα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Καλύτερο… μπάσιμο από τον ΠΑΟΚ

1910900.jpg

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βγουν στην επίθεση, αλλά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο… πατούσε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία, όταν στο 8’ ο Μαουρίτσιο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ η… απάντηση από τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με την ατομική προσπάθεια του Λιβάγια, όμως, το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Στα επόμενα λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν δώσει… χώρους στους φιλοξενούμενους. Στο 16’ το σουτ του Μπίσεσβαρ στην κίνηση και από πλάγια θέση πέρασε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης απείλησε, αλλά και πάλι το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του ΠΑΟΚ και στο 23’ κέρδισε πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Μπακάκη. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε να εκτελέσει την… εσχάτη των ποινών, όμως, ο Μπάρκας διάλεξε την σωστή γωνία και στέρησε από τον Σέρβο φορ το γκολ. Πάντως, παρά το χαμένο πέναλτι, οι «ασπρόμαυροι» δεν απώλεσαν τον έλεγχο του μαρς και στο 32’ το σουτ του Πέλκα βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της ΑΕΚ, ενώ η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν από τον Κάμπος, που βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, έκανε το σουτ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της Ένωσης αντέδρασε σωστά.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ για το πρώτο μέρος, χωρίς να έχουν καταφέρει να… ματώσουν τα αντίπαλα δίχτυα και το «λευκό» 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

«Μουδιασμένο» το δεύτερο μέρος

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την «επανάληψη», αλλά ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά ήταν σαφώς πιο… χαλαρός. Τα λάθη στην μεσαία γραμμή ήταν πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καλές φάσεις. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε από λάθος. Ήταν το 50ο λεπτό, όταν ο Χουλτ προσπάθησε να γυρίσει στον Μπάρκα, η μπαλιά του δεν ήταν καλή, ο Πρίγιοβιτς θέλησε να «σκάψει» πάνω από τον πορτιέρο της ΑΕΚ, αλλά η αντίδραση του τελευταίου ήταν σωστή και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άρχισε σιγά σιγά να παίρνει τα ηνία του αγώνα και πίεσε για να φτάσει στο γκολ. Στο 61’ ο Πέλκας βρέθηκε στην περιοχή της Ένωσης, από πλάγια θέση, έπειτα από μπαλιά του Πρίγιοβιτς, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα. Οι προσπάθειες των τυπικά φιλοξενούμενων έφεραν… καρπούς στο 65ο λεπτό. Ο Βράνιες ανέτρεψε τον Κάνιας έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, ο διαιτητής υπέδειξε το φάουλ και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με τρομερή εκτέλεση, νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0.

Έγινε… ροντέο

Στην συνέχεια, η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Παράλληλα, το ματς είχε αρχίσει να γίνεται… ροντέο, καθώς τα μαρκαρίσματα έγιναν πιο σκληρά και από τους δύο «μονομάχους». Στο 76’ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν σημαντική ευκαιρία να φτάσουν την ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του Γιακουμάκη, από την σέντρα του Γκάλο πέρασε άουτ, ενώ στο 80’ ο αγώνας λίγο έλειψε να «τιναχθεί» στον… αέρα.

Ο Μαουρίτσιο έκανε ένα σκληρό φάουλ στον χώρο του κέντρου και ο Νταβίντ Μπορμπαλάν του έδειξε απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα. Σ’ αυτήν την φάση, οι Βαρέλα και Βράνιες είχαν μία αψιμαχία, με αποτέλεσμα να αντικρίσουν από μία κίτρινη κάρτα, με τον Βόσνιο αμυντικό της ΑΕΚ να βλέπει τη δεύτερη και να αφήνει την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στα τελευταία λεπτά, ο τελικός είχε πάρει… φωτιά. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, αφήνοντας όμως πολλούς κενούς χώρους στην άμυνά της. Η Ένωση έφτασε μία… ανάσα από το 1-1 στο 89ο λεπτό, όταν ο Αραούχο έκανε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Όμως, η… τελεία στον τελικό μπήκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Ένωσης, μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη μπαλιά στον επερχόμενο Πέλκα, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 2-0. Ακολούθησε ένας… χαμός με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν μπει στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ στον αγωνιστικό χώρο, οι Βαρέλα και Χριστοδουλόπουλος είχαν έντονο… διάλογο, με τον αμυντικό του «Δικέφαλου του Βορρά» να βλέπει την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες. Έπειτα από μεγάλη… υπομονή, ο Νταβίντ Μπορμπαλάν σφύριξε το τέλος του αγώνα και ο ΠΑΟΚ σήκωσε το Κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ (53′ Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (73′ Γιακουμάκης), Μάνταλος (67′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81′ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (51′ Μακ), Μπίσεσβαρ (75′ Σάχοφ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact