ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσία Κατρούγκαλου το Concordia Summit 2017

«Κύρια προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα»

Το παρών στο Concordia Summit 2017, το οποίο διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη (18-19 Σεπτεμβρίου 2017) με τη συμμετοχή διακεκριμένων παραγόντων της διεθνούς πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας, έδωσε χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας στις χώρες που εξέρχονται από βαθιές κρίσεις αποτελεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, όχι μόνο των επενδυτών στις οικονομικές προοπτικές, αλλά κυρίως του ίδιου του λαού στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μίλησε στη θεματική ενότητα «Strategic Post-Conflict Investment from Colombia to Cyprus».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε στο ίδιο πάνελ με τον Αμερικανό γερουσιαστή και πρώην επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τζορτζ Μίτσελ, τους πρώην προέδρους της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιουτσένκο, της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε Βέλεζ και της Βολιβίας, Χόρχε Κιρόγκα, όπως και άλλες προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας και εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στις συναντήσεις διαπιστώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, δεδομένου του τέλους της πολιτικής αβεβαιότητας, της επιστροφής στην ανάπτυξη, της ίδρυσης αναπτυξιακής τράπεζας, της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και του νέου αναπτυξιακού νόμου που οροθετούν ένα νέο τοπίο, ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επενδυτές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact