ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πάθαμε … ΣΟΚ! Πάντα είχαμε απορία γιατί οι Γιαπωνέζες είναι αδύνατες και ζουν πολλά χρόνια

Ξέρατε ότι η μέση διάρκεια ζωής των γυναικών στην Ιαπωνία είναι 84 χρόνια;

Γι΄ αυτό άλλωστε κατέχουν το ρεκόρ για τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες τα τελευταία 25 χρόνια. Όχι μόνο ζουν περισσότερο, αλλά επίσης μοιάζουν σαν να είναι «ανθεκτικές» στη γήρανση! Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας το μυστικό τους για μακροζωία και αιώνια νεότητα, έτσι ώστε να μπορέσετε κι εσείς να επωφεληθείτε από αυτό.

Η Γιαπωνέζα συγγραφέας, Naomi Moriyama, εξερευνά τον κόσμο της ιαπωνικής κουζίνας της μητέρας της και μας αποκαλύπτει τις απαντήσεις για μια μακρά και υγιή ζωή στο βιβλίο της «Japanese women don’t get old or fat«. Σύμφωνα με την συγγραφέα, η παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα περιλαμβάνει τρόφιμα που εμποδίζουν την αύξηση του σωματικού βάρους και της γήρανσης. Αυτά τα τρόφιμα, όπως τα ψάρια, τα φύκια, τα φρούτα, η σόγια, το ρύζι, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι, στην πραγματικότητα καταναλώνονται σε τακτική καθημερινή βάση και όλα τους έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή απώλεια και διαχείριση του βάρους.

Επιπλέον, οι Ιάπωνες απολαμβάνουν σπιτικά γεύματα που συνήθως αποτελούνται από ψητά ψάρια, μπολ με ρύζι, μαγειρεμένα λαχανικά, σούπα, πράσινο τσάι και φρούτα. Οι Ιάπωνες είναι επίσης οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ψαριών στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 10% της συνολικής κατανάλωσης ψαριών στον κόσμο, αποδίδεται σε αυτό το έθνος!

Στο βιβλίο της, η συγγραφέας επισημαίνει επίσης ότι τα παιδιά διδάσκονται τη βάση της υγιεινής διατροφής από μικρή ηλικία: αυτό περιλαμβάνει να τρώνε αργά και να εκτιμούν το φαγητό που καταναλώνουν Υπάρχουν επίσης κανόνες που πρέπει να υπακούν στο τραπέζι: οι τεράστιες ή οι επιπλέον μερίδες δεν επιτρέπεται. Επίσης, κάθε φαγητό σερβίρεται χωριστά.

Το καλό για όλους εκείνους που θα ήθελαν να το δοκιμάσουν, είναι ότι η ιαπωνική κουζίνα είναι αρκετά απλή: η προετοιμασία του γεύματος είναι μάλλον αργή, ενώ τα συνήθη μέσα μαγειρέματος περιλαμβάνουν σύντομο ψήσιμο στη σχάρα ή στον ατμό, όπως αναφέρει το tonwtiko. Επιπλέον, οι Ιάπωνες τρώνε ρύζι ως δευτερεύον γεύμα σε κάθε πιάτο: αυτό χρησιμεύει επίσης ως αντικατάστατο του ψωμιού.

Στην Ιαπωνία, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και συνήθως περιλαμβάνει μια σειρά από τρόφιμα και ροφήματα, όπως το πράσινο τσάι, ρύζι στον ατμό, σούπα, τόφου, φύκια, ομελέτα ή ένα κομμάτι ψάρι.

Οι Ιάπωνες τρώνε σπάνια ζαχαρούχα τρόφιμα και ακόμη κι αν το κάνουν, πάντα οι μερίδες είναι πολύ μικρές.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Λέσβος: Αυτό είναι το κτήνος από το Μπαγκλαντές που ασέλγησε σε ανήλικη

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας…

Τα καλύτερα 5 λεπτά της Αθήνας που έχετε δεί ποτέ

Ο Νορβηγός φωτογράφος Stian Rekdal έχει μετατρέψει 1.000…

Εικόνες αποκάλυψης στην Κώ μετά τον φονικό σεισμό

Σοβαρές ζημιές, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που…

Παυλόπουλος προς την Τουρκία: «Μολών λαβέ»

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Άγκυρα Μήνυμα…

Γιατί ξαφνικά “ξύπνησε & βρυχάται» ο Ερντογάν;… (Ανάλυση)

Ξαφνικά χθες, η κατοχική δύναμη Τουρκία, προχώρησε σε…

Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: «Θα κτυπήσουμε στην Κύπρο αν χρειαστεί»

«Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα των υδρογονανθράκων…

«Μα ποιος τέλος πάντων θα σταματήσει τον Ερντογάν;»

Τετρασέλιδο αφιέρωμα στην Τουρκία από τη γαλλική Liberation…

Σε ισόβια καταδικάστηκε η «φόνισσα του Κορωπίου»

Συγκεκριμένα η 27χρονη δέχτηκε ένα χρόνο για οπλοφορία…

Το «George H.W.Bush» «τύφλωσε» μαχητικά της Τουρκίας

Μπλόκαρε τις συχνότητες αεροσκαφών που πέταξαν στο οικόπεδο…
contact
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com