ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος προς την Τουρκία: «Μολών λαβέ»

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Άγκυρα

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από τον Άη Σράτη και τη Λήμνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μία ημέρα μετά τη διπλή πρόκληση από την πλευρά της Άγκυρας.

Μιλώντας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στη Λήμνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Είστε γενναίοι μαχητές, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί υπερασπίζεστε την αποστολή σας χωρίς να προκαλείτε κανέναν. Απαντάτε στις προκλήσεις όπως τους αρμόζει με “Μολών λαβέ”. Αλλά να θυμάστε ότι εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν προκαλέσαμε γιατί δεν θεωρήσαμε ότι η πρόκληση είναι ίδιον της Ιστορίας μας και του χαρακτήρα μας. Απαντάμε όμως, το επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά, στις προκλήσεις.

Επομένως προς εκείνους οι οποίοι προκαλούν, εμείς εξακολουθούμε να λέμε πάντοτε το ίδιο: Η πρόκληση, και ιδίως η αναίτια πρόκληση, είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Εσείς κάθε άλλο παρά μικροπρεπείς και ανασφαλείς είστε. Γι’ αυτό σας είπα ότι η αποστολή σας είναι αναγνωρισμένη από όλους και στηριγμένη στέρεα στο Διεθνές Δίκαιο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους συγκεντρωμένους στρατιωτικούς να συνεχίσουν «αυτόν τον αγώνα, αυτόν τον ευγενή αγώνα που είναι αγώνας για την Πατρίδα μας και την Ιστορία μας, αγώνας για την Ευρώπη, για την Ιστορία της, τον Πολιτισμό της σε αυτή την δύσκολη γωνιά του κόσμου, τη δύσκολη γωνιά που η Πατρίδα μας αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι η γωνιά της σταθερότητας και της Δημοκρατίας. Είμαστε το όριο της Δύσης και της Ευρώπης».

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί η πρόσκληση του κ. Παυλόπουλου προς τη Τουρκία να συνεχίσει την πορεία της προς την Ευρώπη. «Δεν αποκλείουμε κανέναν από εκείνους που βρίσκονται ανατολικότερα να’ ρθουν κοντά μας. Αντιθέτως, τους το ζητάμε, τους προτρέπουμε και τους λέμε ότι είμαστε εδώ να στηρίξουμε την πορεία τους προς την Ευρώπη και ιδίως το λέμε αυτό προς την Τουρκία. Ταυτοχρόνως όμως θέτουμε πάντοτε αυτή την προϋπόθεση, που δεν την θέτουμε μόνο εμείς ως Έλληνες, θέτει ολόκληρη η Ευρώπη: Σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για το μέλλον τους, αλλά πρέπει να σεβαστούν αυτά που είπα. Αν δεν το πράξουν, τον δρόμο τον έφραξαν εκείνοι, όχι εμείς.».

Μετά τη Λήμνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέταξε προς τον Αη Στράτη και συγκεκριμένα το μνημείο στη μνήμη του υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού αεροσκάφους. Μετά την κατάθεση στεφάνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ιερή μνήμη του ηρωϊκού υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά εκπέμπει πάντοτε προς κάθε κατεύθυνση το εξής μήνυμα: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Και φυλάσσουν πάντοτε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία μας, αλλά και τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ιερή του μνήμη όμως εκπέμπει κι ένα άλλο μήνυμα προς κάθε έναν που προκαλεί και, κυρίως, προς κάθε επίδοξο εισβολέα. Το μόνο μήνυμα που μας έμαθε η Ιστορία μας και οι πρόγονοί μας: Μολών λαβέ».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact