ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πέντε εφαρμογές που ενθαρρύνουν ανοιχτά την ανθρώπινη… τεμπελιά

Από εφαρμογές που μεταφράζουν το κλάμα του μωρού σας μέχρι και άλλες που κάνουν όλη τη βρόμικη δουλειά ώστε να απολαμβάνετε τον υπνάκο σας στο γραφείο, τα εικονιδιάκια στην επιφάνεια εργασίας του κινητού μας καταλαμβάνουν αργά αλλά σταθερά την ανθρωπότητα.

Πλέον υπάρχει ένα application για τα πάντα, αν και ο δαιμόνιος ανθρώπινος νους καταφέρνει να σκαρώνει συνεχώς καινούριες εφαρμογές για όλα αυτά που δεν χρειαζόμαστε αλλά γίνονται ξαφνικά απαραίτητα.

Κι έτσι όλα μοιάζουν ευκολότερα στις μέρες μας, αφού έχουμε τα κατάλληλα apps να τα κάνουν για μας.

Και βέβαια, αν είναι να γίνουμε εντελώς τεμπέληδες (μέχρι και εφαρμογή που σβήνει τα κεράκια της τούρτας για μας υπάρχει!), οι παρακάτω εφαρμογές ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο χωρίς περιστροφές και άλλοθι.

Χρήσιμες, εφευρετικές ή ολότελα απαράδεκτες, εσείς αποφασίζετε…

Πάρε τον υπνάκο σου στο γραφείο

Πέντε εφαρμογές που ενθαρρύνουν ανοιχτά την ανθρώπινη… τεμπελιά - Εικόνα

Θες να ξεκουράζεις τα βλέφαρά σου στη δουλειά χωρίς τον κίνδυνο να γίνεις τσακωτός; Ο κατασκευαστής εφαρμογών SilentLogic Studios έχει τη λύση και τη λέει εύγλωττα iNap@Work, ένα app που σου επιτρέπει κυριολεκτικά να κοιμάσαι κάνοντας ότι δουλεύεις!

Κι αυτό γιατί μιμείται άψογα ήχους όπως το κλικάρισμα του ποντικιού, την πληκτρολόγηση, ακόμα και το αδιάφορο καθάρισμα του λαιμού μας μια στο τόσο, ώστε να μπορείς να κοιμάσαι μπροστά από την οθόνη χωρίς τον κίνδυνο να σε πάρουν μυρωδιά. Μπορεί να μοιάζει με κακό αστείο, η εφαρμογή αναλύθηκε ωστόσο και φιγούραρε στα μεγαλύτερα τεχνολογικά sites του εξωτερικού.

Κάποια μάλιστα έφτασαν μέχρι του σημείου να αποδείξουν ότι τα σύντομα υπνάκια που προσφέρει λειτουργούν ευεργετικά για την απόδοσή μας στη δουλειά! Παρά το γεγονός ότι κυκλοφορεί εδώ και μια δεκαετία, δεν την κουνά κανείς από το βάθρο της…

Τι να κάνουν οι φίλοι μου (αλλά βαριέμαι να μάθω);

Πέντε εφαρμογές που ενθαρρύνουν ανοιχτά την ανθρώπινη… τεμπελιά - Εικόνα1

Μπορεί με μια λέξη να συνοψιστεί το ενδιαφέρον ή η περιέργειά μας να μάθουμε που στο καλό είναι οι φίλοι μας χωρίς να πρέπει όμως να σπαταλήσουμε χρόνο για να το κάνουμε; Μπορεί και τη λένε «Yo»! Επειδή είσαι τεμπέλης δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσεις αναγκαστικά και την κοινωνική σου ζωή.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν τόσο στο iTunes όσο και το Play Store και κάνει κάτι πολύ απλό: επιλέγεις τους φίλους σου από τη λίστα επαφών που θες και το app τους στέλνει μαζικά τη λέξη «Yo» με ένα κλικ. Και χρόνο εξοικονομείς και ο άλλος νιώθει ότι είσαι δίπλα του και νοιάζεσαι! Μπορεί βέβαια να θεωρήσει το λεξιλόγιό σου ιδιαιτέρως φτωχό, αλλά ας είναι…

Έτσι κρατάς τη σχέση σου ζωντανή

Πέντε εφαρμογές που ενθαρρύνουν ανοιχτά την ανθρώπινη… τεμπελιά - Εικόνα2

Για τους άντρες που θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο με την παλιοπαρέα χωρίς να βάλουν όμως τη σχέση τους σε περιπέτειες, υπάρχει λύση και είναι απλή. Το BroApp έχει έναν μόνο σκοπό και τον ικανοποιεί υποδειγματικά: να κρατά τους φίλους κοντά και τη σύντροφο μακριά μεν, χαρούμενη δε! Είναι σαν να δίνεις τη διαχείριση της σχέσης σου σε εξωτερικό συνεργάτη, όπως έγραψε χαρακτηριστικά μεγάλη τεχνολογική ιστοσελίδα.

Τι κάνει η πανέξυπνη αυτή εφαρμογούλα; Στέλνει αυτοματοποιημένα μηνύματα στο άλλο σου μισό την ώρα που εσύ απολαμβάνεις την μπιρίτσα σου με τους κολλητούς. Είναι μάλιστα τόσο δαιμόνια που αν το άλλο σου μισό πάρει χαμπάρι ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα και προσπαθήσει να εισβάλει στην εφαρμογή του κινητού σου, το μόνο που θα δει είναι μια ψεύτικη λίστα με όλα τα δώρα που προγραμματίζεις να της πάρεις κάποια στιγμή!

Πλέον είναι δωρεάν για κατέβασμα, αν και πληρώνεις με τη δική σου τιμή και όποια αποθέματα αξιοπρέπειας σου έχουν απομείνει. Φρόντισε μόνο να την πείσεις για τους λόγους που άρχισες ξαφνικά να στέλνεις μηνύματα στα αγγλικά…

Μεταφραστής μωρουδιακού κλάματος

Πέντε εφαρμογές που ενθαρρύνουν ανοιχτά την ανθρώπινη… τεμπελιά - Εικόνα3

Ο σωστός ο τεμπέλης χάνει τον ύπνο του στη σκέψη και μόνο της έλευσης ενός μωρού στο σπίτι, καθώς αποχαιρετά για πάντα τη βολή του. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι γονείς θα εύχονταν να υπήρχε μια μαγική εφαρμογή που να μεταφράζει αυτόματα το κλάμα του μωρού και να υποδεικνύει την ανάγκη που το έχει κάνει να τα μπήξει.

Πεινάει; Πονάει; Θέλει άλλαγμα η πάνα; Μήπως βαριέται; Πείτε αντίο στα ολονύχτια ξενύχτια με την ευγενική χορηγία της Biloop Technologic και του προϊόντος της, του Cry Translator. «Η ειρήνη επέστρεψε στο σπιτικό μας», σχολιάζει μαμά στη σελίδα κατεβάσματος της εφαρμογής, η οποία διατείνεται ότι έχει σταθμιστεί σε παιδιατρική κλινική της Ισπανίας και αποδίδει στο 96% των περιπτώσεων…

Έτσι λύνεις τα διλήμματα

Πέντε εφαρμογές που ενθαρρύνουν ανοιχτά την ανθρώπινη… τεμπελιά - Εικόνα4

Ναι ή όχι; Πρέπει να το κάνω ή μπα; Η μέρα είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα διλήμματα και εσύ καλείσαι συνεχώς να επιλέγεις, πονοκεφαλιάζοντας για όλων των λογιών τα θέματα. Πώς να μην εξουθενώνεσαι απαντώντας σε όλα αυτά τα ατέλειωτα ερωτήματα που σου θέτονται επιτακτικά από τις ανελέητες συνθήκες της ζωής;

Κι εδώ ακριβώς μπαίνει το Decider στο κάδρο ώστε να σου επιτρέψει να επικεντρωθείς επιτέλους σε όσα έχουν σημασία. Δεν αποφασίζει για σένα στην τύχη φυσικά, καθώς του αναλύεις την κατάσταση ώστε να κάνει όλους τους σωστούς «υπολογισμούς». Του βάζεις όλα τα θετικά και αρνητικά μιας απόφασης και τους αντίστοιχους βαθμούς σημαντικότητας και το app θα σου δώσει τη μεγαλύτερη εικόνα του πράγματος που αποτυγχάνεις να δεις.

Πρέπει βέβαια να το πληρώσεις για να το αποκτήσεις, εδώ όμως μιλάμε για ζήτημα ζωής και θανάτου. Αν και όπως το θέτει δαιμόνια ο κατασκευαστής του, «παρακαλώ, κρατήστε και μια ζωή πέρα από αυτό»…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact