ΕΛΛΑΔΑ

Πήρε τον νόμο στα χεριά του και σκότωσε τον φονιά του γιου του μέσα στο δικαστήριο

Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από την ημέρα που ο νεαρός Μανόλης Παπαδόσηφος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του γνωστού του Γιάννη Βενιεράκη σε καφετέρια της πόλης του Ρεθύμνου.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 27χρονου Κρητικού έμελλε να πυροδοτήσει μια από τις πλέον ξακουστές βεντέτες του νησιού. Πεντέμισι χρόνια μετά το φονικό, ο Γιάννης Παπαδόσηφος, πατέρας του Μανόλη, σκότωνε μέσα στην αίθουσα του Εφετείου Πειραιώς το φονιά του παιδιού του.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο 27χρονος Μανόλης Παπαδόσηφος ήταν γνωστός με τον Γιάννη Βενιεράκη, ο οποίος περνούσε σε ηλικία το νεαρό κατά 10 χρόνια. Αιτία του φονικού ήταν μια προσωπική διαφορά ανάμεσα στους δύο άνδρες. Ειδικότερα, ο Βενιεράκης λέγεται ότι είχε εξοργιστεί με τον Παπαδόσηφο, καθώς ο τελευταίος φέρεται να είχε συμβουλεύσει μια κοπέλα που είχε σχέση με τον 37χρονο να είναι προσεκτική μαζί του.

Πήρε τον νόμο στα χεριά του και σκότωσε το φονιά του γιου του μέσα στο δικαστήριο, σωστά έπραξε η λάθος; - Εικόνα1

Τελικά, στις 7 Αυγούστου του 1983 οι δύο γνωστοί συναντιούνται σε καφετέρια στο Ρέθυμνο. Ο Βενιεράκης καλεί τον Παπαδόσηφο να ανέβουν στο πατάρι του καταστήματος, προκειμένου να συζητήσουν εκεί καλύτερα. Όπως έγινε μετέπειτα γνωστό, η «συζήτηση» δεν κράτησε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα: Ο 37χρονος έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε τον Παπαδόσηφο στο στήθος, σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Ο Βενιεράκης διαφεύγει μέσα από την καφετέρια, ωστόσο δεν αργεί η στιγμή της σύλληψής του. Στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο που έγινε στο Ηράκλειο, ο 37χρονος καταδικάζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και οδηγείται στη φυλακή.

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη και τη βαριά καταδίκη που επεφύλασσε το δικαστήριο στο δολοφόνο του παιδιού τους, η οικογένεια του Μανόλη Παπαδόσηφου θα ηρεμούσε. Όντως, έτσι έδειχναν τα πράγματα. Τα χρόνια περνούσαν με τον Βενιεράκη πίσω από τα σίδερα της φυλακής και τους γονείς του Μανόλη να μαραζώνουν από το χαμό του γιου τους. Ο Βενιεράκης δεν άργησε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει από το νόμο. Η δίκη προσδιορίστηκε τελικά σε δικαστήριο εκτός Κρήτης και συγκεκριμένα στο Εφετείο Πειραιώς.

Πήρε τον νόμο στα χεριά του και σκότωσε το φονιά του γιου του μέσα στο δικαστήριο, σωστά έπραξε η λάθος; - Εικόνα2

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact