ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Plazz: Η ελληνική εφαρμογή για να κλείνεις ξαπλώστρες σε Αθήνα, Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη [εικόνες]

 Θέλεις να πας για μπάνιο σε μία κοσμική παραλία στην Αθήνα ή σε κάποιο νησί (Μύκονος, Χανιά, Ρόδος), αλλά και μόνο στην σκέψη πως θα ψάχνεις ξαπλώστρα επί ώρα κάτω από τον ήλιο… εν τέλει αλλάζεις γνώμη;

Κι όμως, η τεχνολογία βρήκε λύση και σε αυτό, καθώς δύο Έλληνες έφτιαξαν μία ψηφιακή εφαρμογή, η οποία σου επιτρέπει να «κλείσεις» ξαπλώστρα σε οργανωμένη παραλία από το… κινητό σου.

Η εφαρμογή ονομάζεται Plazz, ενώ όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε Android και iOS μπορούν να επισκεφτούν και το site, plazz.com και να διαλέξουν την δική τους ξαπλώστρα, σαν να διαλέγουν θέση σε κινηματογράφο.

Μύκονος

Η ψηφιακή πλατφόρμα, λοιπόν, σου επιτρέπει να διαλέξεις όποια ξαπλώστρα θέλεις ανάμεσα από τις συνολικά 3.000 διαθέσιμες που υπάρχουν σε 65 πλαζ σε όλη την Ελλάδα, με προσιτές τιμές που ξεκινούν από.. 1 ευρώ.

Η ιδέα

Η ιδέα δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, αλλά «γεννήθηκε» από την προσωπική ταλαιπωρία του Μάνου Πατεράκη, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 έζησε έναν «εφιάλτη» στα Φαλάσαρνα των Χανιών, καθώς μετά από 45 λεπτών ταξίδι δεν κατάφερε να καθίσει πουθενά στην παραλία, μιας και όλες οι ξαπλώστρες ήταν πιασμένες.

Έτσι, μετά από αυτή την κακή εμπειρία, η ιδέα του κ. Πατεράκη πήρε σάρκα και οστά με την βοήθεια του συνεταίρου του, Λευτέρη Φαρμάκα. Μάλιστα, οι ίδιοι φρόντισαν να συμπεριελάβουν στην εφαρμογή τους αρκετές παραλίες των Χανιών, ώστε να μην χρειαστεί να περάσουν ξανά το ίδιο.

Φαλάσαρνα, Χανιά

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Η κράτηση γίνεται πανεύκολα. Αφού μπεις στην εφαρμογή ή στην ιστοσελίδα και κάνει εγγραφή, τότε έχεις πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες παραλίες της πλατφόρμας.

Διαλέγεις την οργανωμένη παραλία της αρεσκείας σου, διαλέγεις επίσης ξαπλώστρα, ημέρα και ώρα και προπληρώνεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ρόδος

Επίσης με το Plazz μπορείς να απολαύσεις κι άλλες υπηρεσίες όπως καφέ, χυμό, αναψυκτικό, σνακ, parking, water sport, τα οποία προσφέρονται σε παραλίες σε καλύτερες τιμές ειδικά και αποκλειστικά για τους χρήστες της εφαρμογής.

Πηγή:  zarpanews.gr, plazz.com

Φωτογραφίες: Shutterstock

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact