ΚΑΙΡΟΣ

Που θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί δρόμοι στα ορεινά της Αττικής, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (προς το παρόν). Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν το βράδυ του Σαββάτου.

Αύριο Κυριακή, στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις οι οποίες στο Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και τις ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Προβλήματα, σε περιορισμένη κλίμακα, εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο της Αττικής, καθώς η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, παραμένει κλειστή από χθες το βράδυ.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί επίσης, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, αλλά και στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το ύψος των Βιλίων.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Θεσσαλονίκη, όπου η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Σε επιφυλακή στη γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η οποία είχε κλείσει το πρωί, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση της γέφυρας θα παρακολουθείται στενά, καθώς αν χρειαστεί, θα ληφθούν εκ νέου προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.
Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα

Διαρκή μάχη για να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους δίνει από χθες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Προβλήματα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, παρατηρούνται σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Δεδομένου ότι τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, η περιφέρεια καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Για τις επόμενες ώρες

Στην Αττική εκτιμάται ότι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Στα νότια, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά.

Για αύριο, Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναμένει χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας – πλην των βορειοδυτικών – με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα σε βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη.

Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, πλησίον ή και κάτω των μηδέν βαθμών Kελσίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact