ΚΑΙΡΟΣ

Που θα χτυπήσει ο χιονιάς Παραμονή και Πρωτοχρονιά

Για σήμερα, Σάββατο παραμονή Πρωτοχρονιάς στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με βαθμιαία εξασθένηση.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός.

Την Πρωτοχρονιά, Κυριακή (01/01/2017) στα δυτικά ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα (02/01) αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.


Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου. Ειδικότερα, στην Αρκαδία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας και στις επαρχιακές οδούς ‘Αστρους-Αγίου Πέτρου, Λεωνιδίου-Κοσμά, Αγίου Ανδρέα- Καστάνιτσας- Σίταινας- Πλάτανου και στην δασική οδό ‘Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο) – Βυτίνα.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, Τρικάλων – Καρυάς, Δερβενίου – Γκούρας, Λυγιάς – Πύργου, Λουτρού – Βρυσούλων, Καλλιθέας – Ελληνικού, Γκούρας – Κιάτου, Γκούρας – Δερβενίου, Γκούρας – Λυκουριάς και Περαχώρας- Πισίων.

Στην Λακωνία η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 13ο χιλιόμετρο, έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος-Κρεμαστής και στην Μεσσηνία από το 28ο χιλιόμετρο, έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact