ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια η ΑΕΚ

Η Ένωση νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για 12η φορά στην ιστορία της * Ολιγόλεπτη συμμετοχή και αποθέωση για τον Μάνταλο

Είμαστε πια πρωταθλητές… Αυτό τραγουδούν από το βράδυ της Κυριακής (22/4) άπαντες στην οικογένεια της ΑΕΚ, η οποία κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, έφτασε τους 66 βαθμούς σε 28 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, κατακτώντας και μαθηματικά τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Οι 50.000 οπαδοί του «Δικεφάλου» δεν σταματούσαν να αποθεώνουν τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του πριν καν αρχίσει το ματς, το ίδιο έκαναν από τα πρώτα λεπτά, το ίδιο έκαναν και μετά το τέλος της αναμέτρησης, γιορτάζοντας το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Ένωσης.

Ο Τάσος Μπακασέτας με τα δύο γκολ που πέτυχε από το πρώτο ημίχρονο έδιωξε κάθε αγωνία από νωρίς, ήταν ο κορυφαίος του ματς, ενώ ιδιαίτερα ορεξάτος ήταν και ο Λιβάγια.

Από την πλευρά τους, οι Βοιωτοί με 34 βαθμούς διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για την 5η θέση και το Γιουρόπα Λιγκ, αν και φυσικά δεν είναι στο χέρι τους για να τα καταφέρουν, όντας στο -5 από Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη.

Δύο γκολ ο Μπακασέτας και οι οπαδοί να παραληρούν…
Η Ένωση μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά, κυνήγησε το γρήγορο γκολ για να απελευθερωθεί από όποιο άγχος υπήρχε και τα κατάφερε τελικά στο 13′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα, παράβαση που καταλογίστηκε σωστά για χέρι του Νιας.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κυρίαρχοι, Λιβάγια και Μπακασέτας αναστάτωναν σε κάθε ευκαιρία την άμυνα των Βοιωτών και ο δεύτερος έφτασε σε νέο γκολ στο 33′ ύστερα από συνεργασία του με τον Κροάτη άσο.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ παραληρούσαν στις εξέδρες, φώναζαν τα ανάλογα συνθήματα για την κατάκτηση του τίτλου και το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα από νωρίς.

Αποθέωση για τον αρχηγό…
Το δεύτερο μέρος κύλησε σε χαμηλό τέμπο, οι παίκτες του Χιμένεθ απλά διαχειρίζονταν το προβάδισμά τους και οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούσαν.

Ο κόσμος συνέχιζε να τραγουδά και το σημαντικότερο στοιχείο βέβαια ήταν η επιστροφή στη δράση για τον Πέτρο Μάνταλο ύστερα από έξι μήνες, ο οποίος αντικατέστησε τον Λιβάγια στο 83′ και γνώρισε την αποθέωση.

Το σφύριγμα της λήξης έφερε… τρέλα στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 1993-94.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζήλος του Συνδέσμου Λάρισας με βοηθούς τον Γκάγκα του Συνδέσμου Λάρισας και τον Φραγκιαδάκη του Συνδέσμου Δωδεκανήσου.

Κίτρινες: 20′ Μητρόπουλος, 48′ Αντιλέχου, 89′ Ζαραδούκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Λιβάγια (83′ Μάνταλος), Μπακασέτας, Λόπες (56′ Γκάλο), Γιακουμάκης (77′ Χριστοδουλόπουλος)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Ζοάο Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Σαβαντογκό (46′ Ζαραδούκας), Νιας (90’+3 Νίκας), Μητρόπουλος (73′ Καλτσάς), Σουμπίνιο, Πέτρος Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.


Δείτε τη βαθμολογία της Super League Σουρωτή δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος:
1. ΑΕΚ 66*

2. ΠΑΟΚ 58 (-3)*

3. Ολυμπιακός 54 (-3)

4. Ατρόμητος 50

5. Ξάνθη 39

6. Αστέρας Τρίπολης 39

7. Παναιτωλικός 35

8. Παναθηναϊκός 35 (-5)

9. Λεβαδειακός 34

10. Πανιώνιος 34

11. ΠΑΣ Γιάννινα 31

12. ΑΕΛ 30

13. Απόλλων Σμύρνης 29

14. Λαμία 26

15. Κέρκυρα 21

16. Πλατανιάς 10

* ΑΕΚ και ΠΑΟΚ περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το μεταξύ τους ματς στην Τούμπα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact