ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Ποτέ δεν υποσχέθηκε η κυβέρνηση μονιμοποίηση σε συμβασιούχους

«Το κόστος είναι μικρότερο από ότι με τους τρόπους τους οποίους λέει η ΝΔ»

Στο ζήτημα των συμβασιούχων αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας. «Ποτέ δεν υποσχέθηκε η κυβέρνηση μονιμοποίηση σε συμβασιούχους» τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα αλλά και η κυβέρνηση δεν άφησε κανένα υπονοούμενο ότι οι συμβάσεις αυτές θα γίνουν μόνιμες. Ήμασταν σαφείς σε αυτό. Αυτό έχει να κάνει και με το θέμα το νομικό που υπήρχε και γνωρίζαμε και τις νομικές δεσμεύσεις. Χρειαζόμαστε και πρέπει να υπάρχουν μόνιμες θέσεις εργασίας όταν εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες, δεν μπορεί να είναι οι θέσεις εργασίας με όρους οι οποίοι κατά τη δίκη μας προσωπική άποψη και θεσμική του ΣΥΡΙΖΑ γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό θα θέλαμε να μας το αναγνωρίσει κάποιος, ανεξάρτητα αν κάποιος διαφωνεί μαζί μας.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το Σύνταγμα ορθά έβαλε την πρόβλεψη να μη γίνονται οι συμβάσεις μόνιμες, γιατί υπάρχουν εποχικές εργασίες, στις οποίες χρειαζόμαστε ανθρώπους με συμβάσεις. Υπάρχει απόσταση από αυτό, όμως, μέχρι το ότι αξιοποιήθηκε από μεριάς των προηγούμενων κυβερνήσεων και έκαναν συμβάσεις σωρηδόν για θέσεις που θα μπορούσαν να ήταν μόνιμες. Με τον συγκεκριμένο έλεγχο κρατούσαν είτε σε ομηρία αυτούς που προσλάμβαναν είτε αυτούς που ενδεχομένως ήλπιζαν ότι θα έρθουν. Ήταν μία κατάσταση που δεν τιμούσε και δεν τιμά κανέναν».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Οι μόνιμες θέσεις εργασίες και μάλιστα για κοινωνικό όφελος, όπως είναι η καθαριότητα ή για άλλες θέσεις μέσα στον δημόσιο τομέα είναι αναγκαίο να γίνει. Το κόστος είναι μικρότερο από ότι με τους τρόπους τους οποίους λέει η ΝΔ».

Ακόμη ο κ. Ρήγας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση ενώ έχει τεράστιες ευθύνες, στρέφει ή θέλει να στρέψει και να αποκομίσει οφέλη από αυτήν την ιστορία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά πράγματα τα οποία συμβαίνουν. Και το δεύτερο είναι ότι θέλει ιδιωτικοποίηση και απολύσεις».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact