ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν…«Κυρία» στους «4» η Γιουβέντους!

Άλλο Παρί άλλο Γιουβέντους! Κι αυτό το κατάλαβε για τα καλά η Μπαρτσελόνα που δεν μπόρεσε απόψε να πετύχει ανατροπή ανάλογη με αυτή που της χάρισε το εισιτήριο για τους «8» όταν τέθηκε αντιμέτωπη με τους Γάλλους.

Οι Ιταλοί με προίκα το 3-0 του πρώτου αγώνα έπραξαν το αυτονόητο στην Βαρκελώνη. Με άμυνα-μπετόν αλλά και κατοχή σε καίρια σημεία της αναμέτρησης κατάφεραν να μπλοκάρουν την Μπαρτσελόνα.

Και είναι γνωστό πως όταν κλείνεις τον επιθετικό διακόπτη των «μπλαουγκράνα» τότε απλουστεύεις τα πράγματα. Για το επίπεδο της Γιουβέντους ο επαναληπτικός ήταν βούτυρο στο ψωμί της.

Δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα -εκτός από ένα σουτ του Μέσι στο 22′ – φρόντισε να δείξει στην Μπάρτσα πως αν χρειαστεί μπορεί να βγει στην κόντρα με αξιώσεις -όπως έκανε στο 70′ με τον Κουαδράδο- και με τον Μπουφόν να είναι εκεί όταν ξεκίνησε η κατηφόρα του «Καμπ Νου», η «Κυρία» πήρε το 0-0 και το εισιτήριο για τους τέσσερις της διοργάνωσης.

Αρκεί μόνο ένα στατιστικό στοιχείο για να αντιληφθείτε το μέγεθος της πρόκρισης της Γουβέντους που φέτος είναι δομημένη για κούπα. Έπειτα από 15 σερί ευρωπαϊκές νίκες στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη «Γιούβε» κι έμεινε εκτός συνέχειας, ενώ για δεύτερη σερί σεζόν, μάλιστα, η πορεία της στη διοργάνωση σταματά στους προημιτελικούς, καθώς πέρυσι είχε αποκλειστεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο (78΄ Μαστσεράνο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (84΄ Λεμίνα), Ντιμπάλα (75΄ Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (88΄ Ασαμόα).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact