ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνές Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το 2017

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία χρησιμοποιώντας τη «βαλκανική οδό» στην προσπάθεια τους να φθάσουν στα πλουσιότερα δυτικά κράτη, έχουν εγκλωβιστεί στο Βελιγράδι σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων στην γειτονική μας Σερβία. Χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στις πλούσιες χώρες της κεντρικής και βορείου Ευρώπης, έχουν εγκλωβιστεί στο Βελιγράδι σε καταστάσεις που θυμίζουν εκείνες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι παρακάτω εικόνες που δείχνουν μετανάστες να περιμένουν στην ουρά για τρόφιμα μπροστά από μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, με την θερμοκρασία να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μοιάζουν με εκείνες που δείχνουν Γερμανούς φυλακισμένους στρατιώτες στο Στάλινγκραντ να οδεύουν και αυτοί προς τα συσσίτια υπό πολικές θερμοκρασίες.

3C05C82E00000578-0-image-a-46_14840789867273C05C81100000578-0-image-a-40_1484078986606 3C07291700000578-0-image-a-47_1484078986808

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που έχουν φτάσει μέχρι και -20 βαθμούς υπό το μηδέν.

Να σημειώσουμε πάντως ότι η είδηση σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί επισημαίνουν ότι στις φωτογραφίες με τους μετανάστες είναι μόνο νέοι άνδρες και όχι γερόντοι, γυναίκες ή μικρά παιδιά και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες. Άλλοι είπαν ότι δεν υπάρχει καμιά σύγκριση, διότι οι μετανάστες είναι δειλοί που αφήνουν τις χώρες τους και δεν πάνε να πολεμήσουν, ενώ υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι μπορούν να πάνε στην Σαουδική Αραβία για να γλιτώσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact