ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοκ από Τραμπ: Μας πουλάνε «φύκια» για «μεταξωτές κορδέλες» αξίας 2,4 δισ.$

Οι ΗΠΑ δίνουν στην Τουρκία stealth F-35 5ης γενιάς και στην Ελλάδα «λίφτινγκ» σε παλιά F-16!

Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται πρακτικά στο ναδίρ, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε άλλη πρόταση στην Ελλάδα παρά μίλησε μόνο για αναβάθμιση αεροσκαφών 3ης γενιάς F-16 την ώρα που ο ίδιος προσφέρει στην Τουρκία τα μαχητικά 5ης γενιάς 5ης γενιάς…

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο οβάλ γραφείο και προχώρησαν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους με τον Αμερικανό πρόεδρο να τονίζει την αναβάθμιση των παλαιών F-16 της ΠΑ την ώρα που ο ίδιος προσφέρει μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς stealth στην Τουρκία!

Πιο συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ είπε:

«Η Ελλάδα έχει κάνει σκληρό δρόμο. Συνεργαζόμαστε σε μία σειρά από τομείς και για την αναβάθμιση των F-16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα εμάς».

«Τα πάμε υπέροχα με την Ελλάδα. Έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις με την Ελλάδα. Είμαστε φίλοι και σύμμαχοι» είπε παράλληλα ο κ. Τραμπ.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την φιλοξενία και την πρόσκληση στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ. Εκανε δε, λόγο για μια σημαντική συγκυρία για τη συνεργασία των δύο χωρών.

Ο λογαριασμός της αναβάθμισης των F-16

Ο Πρόεδρος Τράμπ στις σύντομες αλλά άκρως περιεκτικές του δηλώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης φρόντισε να… στείλει το λογαριασμό αναβάθμισης των F-16 ύψους 2, 4 δισ ευρώ. Ο πλανητάρχης τόνισε ότι μέσω της αναβάθμισης θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κάτι που είναι πολύ θετικό για την οικονομία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των δημοσιογράφων στο Οβάλ γραφείο , ο κ. Τραμπ έσκυψε προς την πλευρά του κ. Τσίπρα και του είπε: «Φαίνεται ότι κάνετε τεράστια («tremendous» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) πρόοδο… Τεράστια!».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact