ΓΥΝΑΙΚΑ

Στέφανα Γάμου: Η μεγάλη στιγμή για τον κουμπάρο και την κουμπάρα!

Πολλοί νομίζουν ότι το να γίνει κανείς κουμπάρος είναι μια απλή διαδικασία, της οποίας το όλο θέμα αφορά το πόσα χρήματα θα δαπανήσει για να καλύψει τα έξοδα που απαιτούνται για το στολισμό της εκκλησίας.

Όχι, όμως! Το πόσο δύσκολο είναι, δεν έχει να κάνει με αυτό, αλλά με τη διαδικασία την ώρα της τελετής και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος όταν πλησιάζει η κρίσιμη ώρα…

Ειδικότερα όταν πρόκειται για άνδρες, το ζήτημα παίρνει άλλες διαστάσεις. Όπως συμβαίνει με κάθε άνδρα που σέβεται τον εαυτό του, στους άπειρους γάμους φίλων ή συγγενών που έχει παρευρεθεί στη ζωή του, είναι σίγουρο ότι δεν πρόσεξε ποτέ όχι μόνο τι κάνει ο κουμπάρος την ώρα της τελετής, αλλά ούτε καν κάποιο σημαντικό μέρος του όλου μυστηρίου. Στα μάτια ενός άνδρα την ώρα του γάμου φαίνονται κάποιοι καλοντυμένοι που στέκονται όρθιοι μπροστά στο ιερό της Εκκλησίας και ένας παπάς που τους διαβάζει.

Γύρω τους βρίσκονται ένα σωρό επίσης καλοντυμένοι και καλοντυμένες, οι πιο σικάτοι εκ των οποίων που βρίσκονται ακριβώς πίσω από το ζευγάρι, παίζει να είναι ο κουμπάρος ή η κουμπάρα. Τι ακριβώς κάνουν εκείνη την ώρα, ωστόσο, οι τελευταίοι;

Ο φίλος μας ο Αποστόλης, ως κλασικό παράδειγμα άνδρα σαν κι αυτόν που περιγράφουμε παραπάνω, είχε τέτοιες απορίες, έως ότου κλήθηκε να γίνει κουμπάρος στο γάμο του κολλητού του. Από την ώρα που αποδέχθηκε την πρόταση και μετά, ήταν όλο κέφι και χαρά που θα συγγένευε με τον παιδικό του φίλο, με αποκορύφωμα το μπάτσελορ πάρτι, στο οποίο πέρασαν μια εκπληκτική τελευταία μέρα της εργένικης ζωής του φίλου του.

Η κρίσιμη στιγμή, όμως, είχε φτάσει. Μέχρι τότε στις συζητήσεις για τα διαδικαστικά του γάμου, όλα έμοιαζαν εύκολα: «Θα αλλάξεις τα στέφανα και τέλος», έλεγαν στον Αποστόλη και αυτός γελούσε.

Να που ήρθε η μεγάλη του στιγμή και με το που μπήκε στην εκκλησία και στάθηκε πίσω από το ζευγάρι, έπαθε σοκ! Γυρνώντας αντίκρισε το πλήθος του κόσμου να έχει κυριολεκτικά πάνω τους στραμμένα τα βλέμματα, κοιτώντας με τέτοια ανυπομονησία, έτοιμο να ρουφήξει ακόμα και την κάθε σταγόνα από το ιερό μυστήριο που θα άρχιζε σε λίγο. Απορούσε και ο ίδιος πώς ήταν δυνατόν να δείχνει ο κόσμος τόσο ανυπόμονος, ενώ ο ίδιος όποτε είχε τύχει να παρευρεθεί καλεσμένος σε γάμους μέχρι τότε, έσκαγε από βαρεμάρα!

Το μυστήριο ξεκίνησε και ήδη άρχισε να τον λούζει κρύος ιδρώτας για τη στιγμή που θα έπιανε ο ίδιος δράση. Κυρίως για τη στιγμή που θα άλλαζε τα στέφανα!

Παρότι είχε κάνει τις πρόβες του, τίποτα δεν έμοιαζε τόσο εύκολο εκεί πέρα. Ο κόσμος, τα φώτα, οι κάμερες, η επισημότητα της διαδικασίας, όλα του προκαλούσαν άγχος λες και θα έβγαινε να τραγουδήσει μπροστά σε κριτική επιτροπή!

Με τα πολλά, η ώρα έφτασε: «Στέφεται ο δούλος του Θεού…», έλεγε ο παπάς και ο Αποστόλης κρατούσε τα στέφανα από την άκρη και τα άλλαζε αργά, σαν να κρατούσε στα χέρια του αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό! Με λεπτές, προσεγμένες κινήσεις, ολοκλήρωσε τη διαδικασία, έχοντας ιδρώσει για τα καλά, αλλά και ξεφυσώντας απόλυτα ανακουφισμένος που τα κατάφερε. Ο γάμος ολοκληρώθηκε με κάθε λαμπρότητα και το γλέντι που ακολούθησε ήταν καταπληκτικό. Μερικές μέρες μετά, σε κάποια συνάντηση για καφέ του Αποστολή μαζί με μερικούς του φίλους, συνεπαρμένος από την εμπειρία του ως κουμπάρος, τους εξηγούσε τα συναισθήματα που ένιωσε, ειδικά την ώρα της αλλαγής των στεφάνων. Εκείνοι γελούσαν και τον πείραζαν, θεωρώντας τον υπερβολικό.

Ο Αποστόλης όμως, που είχε πάρει το μάθημά του, ένα είχε να τους πει: «Θα γίνετε κουμπάροι κι εσείς και θα καταλάβετε»!

Κι επειδή ο καθένας μπορεί να γίνει κουμπάρος ή κουμπάρα στους αγαπημένους του φίλους, πριν απ’ όλα πρέπει να έχει στο νου του τα στέφανα γάμου.

Στο kosmima24.gr σας καλούμε να διαλέξετε κάποιο από τα υπέροχα σχέδια που διαθέτει η συλλογή μας σε στέφανα γάμου, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι χειροποίητα δικής μας κατασκευής με απόλυτα εγγυημένη ποιότητα. Καθορίστε εσείς το σχεδιασμό, τα χρώματα, το πάχος, ή ακόμα και το υλικό και αποκτήστε τα ιδανικά στέφανα που χρειάζεται κάθε γάμος. Όποια κι αν είναι η τελική παραγγελία σας, εμείς θα την αποστείλουμε δωρεάν εκεί που επιθυμείτε.

Και επειδή η πείρα του kosmima24.gr σε γάμους είναι τεράστια, μην χάσετε την ευκαιρία να μας ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε για το ρόλο του κουμπάρου, για να μην περάσετε κι εσείς το λούκι που πέρασε ο Αποστόλης!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact