ΚΑΙΡΟΣ

Στην κατάψυξη όλη η χώρα! Απο το απόγευμα «σκάει» το νέο κύμα κακοκαιρίας

Χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, ενώ οι περισσότεροι δήμοι της χώρας ετοιμάζουν θερμαινόμενους χώρους προκειμένου να φιλοξενήσουν άστεγους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Πάντως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα είναι πιο περιορισμένες και τοπικού χαρακτήρα και όχι γενικευμένες όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Ειδικότερα για την Αθήνα σημειώνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για χιόνι, παρότι το επιφανειακό ρεύμα είναι Β-ΒΔ.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές κυρίως της βόρεια Ελλάδας θα πέσουν μέχρι και 20 βαθμούς υπό το μηδέν, αναμένεται να διατηρηθούν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δυτική Μακεδονία (πχ Φλώρινα -22, Καστοριά -19).

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης:

1. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.

2. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

1. Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

2. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο, ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη, οι όποιοι την Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact